Hrvatski radio

Radio Split

Bruna Vuletić europska juniorska taekwondo prvakinja

22.10.2015.

22:00

Autor: Radio Split, Sandro Deak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članica splitskog Marjana, Bruna Vuletić osvojila je naslov europske juniorske prvakinje u taekwondou, na natjecanju u Latviji u Daugavpilsu. Bruna je na tatami izašla već prvog dana smotre najboljih europljana i upisala četiri pobjede s ukupnom razlikom poena 29:9.

U kategoriji do 52 kilograma Bruna je slavila protiv Grkinje Tirologou rezultatom 8:3, u drugom je svladala Srpkinju Vanju Stanković 13:5, a u polufinalu je bila bolja od Španjolke Tanie Garcie Romero s 3:1. U finalu Bruna ništa nije prepustila slučaju te je sa sigurnih 5:0 pobijedila Talijanku Francescu Radaelli.

Bruna je 2013. godine odnijela naslov europske kadetske prvakinje, 2014. godine se izborila za nastup u juniorskoj reprezentaciji na svjetskom prvenstvu, ali odlukom izbornice na put nisu otputovale predstavnice svih kategorija tako da je ostala uskraćena za nastup na svjetskom. Ustrajnim radom članica Marjana se i ove godine na tri kriterijska turnira izborila za ulazak u nacionalni tim te taj poziv još jednom opravdala svojim novim zlatom. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.