Hrvatski radio

Radio Split

Dina Levačić odmarala se u Vrboskoj

15.06.2020.

16:43

Autor: RS

Dina Levačić odmarala se u Vrboskoj

Dina Levačić odmarala se u Vrboskoj

Foto: - / -

Hvarsko mjesto Vrboska, poznatije pod nazivom “mala Venecija“ s dugačkom rivom, ugostilo je našu “morsku sirenu“ , poznatu plivačku maratonku Dinu Levačić, prvu Hrvaticu koja je preplivala kanal La Manche.

Dina voli doći do Vrboske i opustiti se u miru i tišini kojeg tu ima u izobilju. Sidro spusti u prekrasnoj vili Triptih. 

Osim prekrasnom modrinom Vrboska je bogata kulturnom baštinom među kojom se najviše ističe arhitektonski raritet, renesansna Crkva – tvrđava Sv. Marije od Milosrđa koju krase tri zvona i starinska ura. Dina je imala priliku “naštimati“ uru, a kako doznajemo iz njene objave na Facebook profilu, oduševljenje nije mogla skriti. Skrovite uvale i čisto more kreiraju savršene uvjete za sve ljubitelje plivanja i raznih morskih sportova. Samo 4 km od Vrboske smjestila se Jelsa, mjesto koje već dugi niz godina u istoimenom Veslačkom klubu obučava buduće mlade nade i rekreativce koji više od ičega vole boravak na moru.

U samu zoru dok se sunce tek budi veslači spretno pokreću svoja vesla i krstare na valovima. Za mnoge nezamislivo, ali ne i za ovu marljivu sportašicu koja nije propustila odraditi četverosatni trening te je u sklopu ovog treninga spojila Vrbosku i Jelsu plivajući. Plivanje postane nadahnuće kada mu nadodate viši cilj. Upravo ova ruta bila je posveta djeci iz Udruge Kolibrići. 

Veliko srce pokazale je sudjelujući i u humanitarnoj akciji prikupljajući novčana sredstva za pomoć najpotrebnijima. Humanitarnom akcijom pod nazivom “Dina za perle“ nesebično je pomogla malim borcima iz udruge “Perle“ u Starom Gradu, a dionica od Kaštel Sućurca do Splita bila je posvećena upravo njima. Iz simpatičnog citata da su otočka posla najbolja posla da se naslutiti da Dina uživa u svakom trenutku kojeg provede u Vrboskoj.

Bilo da se radi o plivanju ili pak opuštajućim šetnjama kroz samozatajne uličice koje skrivaju mnoga čarobna mjesta  i bude istraživača u vama, a da toga niste ni svjesni nalazite se na pravoj adresi.

Nije teško zaljubiti se u ovu ljepotu i ovakav inspirativan ambijent. Srdačni i dobro raspoloženi mjeeštani uvijek su tu da vam pomognu ili jednostavno pokažu pravi put ukoliko se izgubite - navode u dopisu Turističke zajednice Jelsa.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.