Hrvatski radio

Radio Split

Hrvatske reprezentativke europske prvakinje

30.06.2019.

08:48

Autor: Matea Bešlić

Hrvatske reprezentativke europske prvakinje

Hrvatske reprezentativke europske prvakinje

Foto: - / -

Ženska pikado reprezentacija Hrvatske osvojila je naslov europskih prvakinja na Europskom prvenstvu u pikadu u Caorleu (Italija). Već je prva utakmica protiv Lukemburga najavila da je izbornik Brzić posložio pravu klapu.

Cure iz Luksemburga još nisu niti shvatile što se događa, a već su gubile 4:0 poslije prvog kruga. Postava Josipa Krželj, Marina Letica, Rina Radun, Natalija Šimac, Ana Mamut, Maja Tešija, Kristina Ivanković nije skinula nogu s gasa nego nastavila u istom ritmu, pa je nakon drugog kruga bilo već 8:0. Moćno i autoritativno!!!!


Utakmicu protiv Austrije naše su počele u istoj početnoj postavi. Austrijanke su se pokazale kao vrlo nezgodan protivnik, mnogo jači od Luksemburga. Austrijanke su odigrale bolje te su naše cure u zadnji krug ušle s rezultatskim minusom od 5:7. Tu je naša reprezentacija pokazala da postoji neka kemija, pokazala karakter, ubacile su dvije brzine više te furioznom igrom rade fantastičan preokret dobivši sve 4 u zadnjem krugu i pobjedivši 9:7. 

Sada dolazi moćna Slovačka!!! Iako su u treći krug ušle s 3:5 minusom po curama se vidjela odlučnost da skupo prodaju svoju kožu. U zadnjem krugu u koji se krenulo s 5:7 pokazuju naše cure da su od tvrdog materijala i da imaju pobjednički karakter te ubrzo poravnavaju na 7-7 te prelaze u vodstvo 8-7 međutim Slovačka dolazi na 8-8 i igra parova je pred nama za osiguranu medalju. U jedan leg je stala odluka tko će u finale, cure ekspodiraju i pobjeđuju taj odlučujući leg za konačnu pobjedu od 9:8.


Bravo cure, pokazale ste da imate  zajedništvo i vjeru jedne u druge, ali sad su i naši apetiti porasli, sad ne želimo da stanete tu nego da preko moćne Njemačke, koja je Češku bacila na lijevu stranu, prođete u veliko finale.

U finale pobjedničke strane cure su ušle bez pretjerane euforije, ali čvrste i odlučne da svim silama pokušaju doći u veliko finale. A kad se neka ekipa tako postavi, kad se ekipa shvati „svi za jednoga - jedan za sve“ onda svaki član daje ne 100 nego 150% svojih mogućnosti. U takvoj konstelaciji snaga Njemice nisu imale ama baš nikakvu šansu. Prva dva kruga po 3:1, treći 2:2 i samo je bilo pitanje koja će od naših cura najbrže završiti svoj meč. Ovoga puta je to bila „ljevoruka revolverašica“ Rina, na što su svi s klupe i na pozornici pohitili jedni drugima u zagrljaj. Finale već samo po sebi odličan je uspjeh, no s obzirom da se ušlo s pobjedničke strane apetiti su potiho narasli. Dalo se to naslutiti po govoru tijela, pogledima da je izbornik Slavko Brzić složio moćnu mašinu u kojoj svaki dio daje dodatne „konje“.


Veliko finale sa Slovačkom!!! Slovakinjama će vjerojatno u budućnosti strah izazivati svako poimanje Hrvatske jer strašan i prejak ritam su naše reprezentativke postavile od samog početka finala i već nakon drugog kruga vodile 5-3. Onaj njihov moto sve za jednu jedna za sve i dalje ih nosi te Jope i Rina dovode u 3. krugu do 7-5 a Marina i Nata u zadnjem nas bacaju u trans te pobjedom od 9-7 nas postavljaju na VRH EUROPE - kazali su nam iz naše pikado reprezentacije.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.