Hrvatski radio

Radio Split

Ivan Kos više nije predsjednik Hajduka

22.04.2018.

21:04

Autor: RS

Ivan Kos više nije predsjednik Hajduka

Ivan Kos više nije predsjednik Hajduka

Foto: - / -

Kako se i očekivalo, navijači bijelih imaju presudni glas u upravljanju klubom pa je Nadzorni odbor Hrvatskoga nogometnog kluba Hajduk sporazumno raskinuo ugovor s predsjednikom kluba Ivanom Kosom. Sjednica NO održana je odmah nakon završetka derbija na Poljudu. Poslušajmo izjavu Ivana Kosa.

Ivan Kos obavljat će svoju dosadašnju dužnost do izbora novog predsjednika kluba. Odluku je pročitao predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović i ona u cijelosti glasi:
 
NO Hajduka u svom radu nadzire poslovanje i poteze Uprave te propitkuje i ocjenjuje, neovisno o javnosti vidljivim ili nevidljivim rezultatima, jesu li isti vođeni sukladno Zakonu i temeljnim vrijednostima Kluba.

NO pri donošenju odluka sagledava i zaključke kontinuiranog nadzora. NO je utvrdio kako predsjednik Uprave g. Ivan Kos nije prekršio zakon ali je drugačijim tretiranjem sudaca, noćnim izlascima ovlaštenih djelatnika Kluba sa sucima prekršio temeljne vrijednosti Kluba.

Pregledom svih dostupnih činjenica NO je utvrdio kako sucima nikada nije davan novac niti se tražilo ikakvo pogodovanje. Temeljem navedenog, NO Hajduka dogovorio je sporazumni raskid suradnje s Predsjednikom Uprave g. Ivanom Kosom, koji će nastaviti obnašati svoju dužnost do izbora novog Predsjednika Uprave.

NO će obavijestiti javnost o postupku odabira novog Predsjednika Uprave.

U mandatu g. Kosa Hajduk je napredovao, financijski je stabilan, pokrenuti su projekti za unaprjeđenje infrastrukture, provedena je reorganizacija Akademije te su stvoreni preduvjeti za daljnji razvoj. Predsjedniku Uprave, g. Ivanu Kosu zahvaljujemo na doprinosu u podizanju razine poslovanja Kluba te mu želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

NO smatra kako ovim pokazujemo kako ne odustajemo od vrijednosti Kluba te borbe za bolji i pošteniji nogomet. Naša istraga je utvrdila kako sucima nikada nije davan novac niti se tražilo ikakvo pogodovanje. Svaki bod osvojen u ovom prvenstvu je čist i mukotrpno zarađen od strane naše ekipe.

Nadzorni odbor HNK Hajduk

Priopćenje gradonačelnika Krstulovića Opare
 
Oglasio se i splitski gradfonačelnik Andro Krstulović Opara sljedećim riječima:

Otkad sam gradonačelnik klub posluje stabilno. Upravo zbog toga i postignute opće stabilnosti kluba mogli smo realizirati značajno povećanje udjela vlasništva prenošenjem dionica i duga iz portfelja države na Grad Split. S Upravom i g.Ivanom Kosom sam imao jako dobru suradnju zahvaljujući kojoj su riješeni brojni problemi koje smo baštinili od ranije. Ovo je prva ozbiljna kriza u upravljanju, s kojom naravno da ne mogu biti sretan. Važno je naglasiti da postoji statut kluba za kojega smo se izborili i koji jasno definira odgovornosti i ovlasti i nema tu prostora za lutanje niti za politiziranje. Nadzorni odbor donio je odluku o smjeni i time članovi NO preuzimaju odgovornost za život kluba i rast Hajduka uz što manju destabilizaciju i to tako što će u primjerenom vremenu provesti transparentni natječaj kojim moraju izabrati najboljeg kandidata na mjestu predsjednika uprave Kluba.
Hajduk je važniji od svih pojedinačnih taština.
Pred nama je kraj sezone u kojem je nakon dugo godina moguće uzeti trofej koji nam pripada.
I navijači i Nadzorni odbor i Uprava toga moraju biti i jesu svjesni.

Andro Krstulović Opara, gradonačelnik

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.