Hrvatski radio

Radio Split

Održan šahovski turnir "Proložac open 2023."

01.06.2023.

12:36

Autor: Radio Split

Pobjednici turnira

Pobjednici turnira

Foto: Ilija Knezović / Ilija Knezović

Šahovski savez županije Splitsko-dalmatinske pod vodstvom Bože Miškovića, Općina Proložac i načelnik Mate Lasić te Šahovski klub Petar Žaja Aržano zajedničkim snagama obilježili su Dan državnosti u Prološcu organizacijom 2. otvorenog županijskoga šahovskog rapida – Proložac open 2023.


Nastupilo je 88 igrača iz Hrvatske, BIH, Australije i s Fide liste. Turnir je bio izrazito snažnog sastava. Pobjednik memorijala u Aržanu, IM Srđan Šale završio na 8. mjestu, GM Mladen Palac na drugom, a pobjednik ovog 2. rapida je GM Robert Zelčić koji je jedini bio sa 7,5 bodova od 9, iza njega četiri igrača uzimaju po 7 bodova te još četiri sa 6,5 bodova - izvijestio nas je Ilija Knezović.

Nakon zatvaranja turnira gospoda Mišković i Brkić dodjeljuju 23 nagrade. Osim glavnih dodjeljene su i kategorizirane nagrade, a najbolji su:

Veteran Mladen Bratošević, junior Darko Kurtović, kadet Jure Tadić i najbolja igračica Iva Crvelin.

Prije svega bih pozdravio sve organizatore, četiri šahovska suca koja su odradila turnir na najvišem nivou i naravno sve sudionike ovog turnira u Prološcu. Moram se zahvaliti klubovima koji su doveli najveći broj igrača, ŠK Zadar, ŠK Knez Mislav Podstrana, ŠK Petar Sedlar Pepe iz Kaštela, a najviše igrača je dovela domaća Imota (16) što me najviše veseli jer sam velikim dijelom pripomogao osnivanju kluba i želim im svu sreću u radu i nastupima, te da potraje dugi niz godina. Prenosim i zadovoljstvo svih igrača na cijelu organizaciju, a jedna od organizacija je i ručak kojeg su organizatori prepustili renomiranom restoranu Dubrava iz Ciste Provo za koje smo dobili najbolje ocjene - dodaje Knezović.

Slijede nova šahovska nadmetanja:

    1. Simultanka u Brelima s Alojzijem Jankovićem 9. srpnja.

    2. Rapid Imotske krajine u Zagvozdu 15. srpnja.

    3. Simultanka u Imotskom s Ivanom Šarićem 16. srpnja.

    4. 2.kadetsko-juniorski rapid u Runovićima 17. rujna.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.