Hrvatski radio

Radio Split

Predstavljene Pezzijeve "Neispričane priče"

30.10.2013.

15:28

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naš umirovljeni sportski komentator Edo Pezzi objavio je knjigu svojih novinarskih zapisa NEISPRIČANE PRIČE u kojoj je na vedar i duhovit način pretočio svoje polustoljetno druženje s radijskim mikrofonom. Knjiga je dio humanitarnog projekta pomoći splitskoj udruzi Most, a danas je predstavljena u punom hotelu Park.

Na 320 stranica, uz brojne crnobijele i kolor fotografije, legenda našeg novinarstva Edo Pezzi bilježi manje poznata događanja i šušur koji je pratio utakmice koje je izravno prenosio iz Splita i cijelog svijeta. Izabrane anegdote čitao je glavni urednik HR Radio Splita Zoran Vukičević, u hotelu Park koji su ispunili brojni prijatelji i legende splitskog sporta.

Nakon slušatelja koji su uživali u njegovu glasu, sada će i čitatelji guštati u prvoj knjizi Ede Pezzija, koji je zdušno prihvatio supruginu ideju da prihod od knjige ide splitskoj udruzi MOST, koja će se moći kupiti u Profilovim knjižarama diljem Hrvatske pa će svi moći sudjelovati u toj humanitarnoj akciji, na čemu je zahvalila predsjednica udruge Most Đordana Barbarić.

"Nakon Hrvoja Macanovića i Mladena Delića, dobili smo još jednu legendarnog reportera kojega su obilježili strast, ali i objektivnost prenošenja događanja na igralištu" – kazao je u svom slovu akademik Davorin Rudolf, koji je i sam nekoliko godina radio u sportskoj redakciji Radija Splita pedesetih godina prošlog stoljeća:

"Edo me je naučio da je novinarstvo poziv koji se živi i mi njegovi sinovi u zanatu još učimo od njega " – istaknuo je ravnatelj HRT Centra Split Davor Marić:

"Uvijek sam se držao gesla da u eteru ne smijemo loše govoriti o nijednom čovjeku. Drago mi je što sam ostao u sportu, sada nudim knjigu s tekstovima kojih nema na internetu" - poručio je Pezzi, zahvaljujući svim suradnicima i sponzorima:

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.