Hrvatski radio

Radio Split

Prvi plivački maraton Vinišće

05.06.2021.

07:46

Autor: RS

Foto Klub daljinskog plivanja Split

Foto Klub daljinskog plivanja Split

Foto: - / -

Klub daljinskog plivanja Split najavio je održavanje Prvoga plivačkog maratona Vinišće koji će 26. lipnja prirediti zajedno s Turističkom zajednicom Općine Marina. Maraton su najavili Slaven Šitić i Damir Pažanin,

predsjednik i dopredsjednik Kluba, Karla Šitić, najuspješnija plivačica od osnutka kluba, jedina hrvatska olimpijka u daljinskom plivanju te tajnica Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, Antonia Buličić, najuspješnija hrvatska daljinska plivačica zadnjih nekoliko sezona te Krešimir Bošković, član Iizvršnog odoba KDP Split.

Plivački maraton Vinišće je plod ljubavi prema mjestu Vinišće i daljinskom plivanju. U sklopu maratona održat će se glavna utrka na 3000 m te rekreativna na 1500 m. Osnovni ciljevi kluba su ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata, ali i približavanje daljinskog plivanja široj populaciji kroz događanja poput Plivačkog maratona Vinišće.

Glavna utrka ovog plivačkog maratona uvrštena je u kalendar Hrvatskog saveza daljinskog plivanja kao treća utrka ovogodišnjeg CRO CUP-a, koji 6. lipnja počinje utrkom u Podstrani, te kao Regionalno prvenstvo za Regiju Jug na kojem će daljinski plivači iz četiri dalmatinske županije tražiti prolaz na Apsolutna pojedinačna prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju te se kroz tu odluku vidi da Savez podupire ovo događanje.

Pozvani su svi članovi klubova daljinskog plivanja, ali i plivačkih i vaterpolo klubova te svi rekreativci i drugi ljudi dobre volje da se prijave za nastup na Prvom plivačkom maratonu Vinišće čiji će start biti 26. lipnja u 9 sati na plaži ispred Zadružnog doma (Doma kulture Vinišće). Prijave za registrirane natjecatelje vrše se putem sustava za prijavu Hrvatskog saveza daljinskog plivanja na stranici www.hsdp.hr, dok će prijave za sve ostale biti otvorene od ponedjeljka 8. lipnja na stanici Kluba daljinskog plivanja Split www.kdpsplit.hr.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.