Hrvatski radio

Radio Split

Šah - Šolta Open

02.07.2022.

13:04

Autor: HRT Radio Split

Šah - Šolta Open

Šah - Šolta Open

Foto: Ivan Perdijić / Hrt Radio Split

Šahovski klub Brda - Split u suradnji s TZ Šolta i Općinom Šolta organizira 5. međunarodni šahovski turnir Šolta Chess Open 2022. koji se igra od 2. do 10. srpnja 2022. u Domu kulture u Grohotama.

Nastupa više od sto šahista i šahistica, a prijave su otvorene do početka turnira. Najveći broj sudionika je iz Austrije i Belgije, Bosne, Češke, Bugarske, Engleske, Španjolske i Njemačke, Italije, Latvije, Sjeverne Makedonije, čak s Islanda i iz Norveške, te iz susjedne Srbije i Slovenije, zatim Rumunjske, Švicarske, Češke te čak pet sudionika i sudionica iz daleke Indije!

Tridesetak prijavljenih su mlađi od 18 godina. Zanimljivost turnira je i da će na njemu sudjelovati i Bojan Kurajica, legenda splitskog i hrvatskog šaha, velemajstor, omladinski svjetski prvak davne 1965. godine koji ima izniman rejting čak i u svojoj 75. godini te je 2. nositelj ovog turnira! Organizatori imaju samo jednu želju: da sve protekne fer i sportski te se nadaju pravoj šahovskoj atmosferi!

Trener i predsjednik Šahovskog kluba Brda Split – Mateo Ivić:


Šah - Mateo Ivić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.