Hrvatski radio

Radio Split

Šahovski klub "Petar Žaja" Aržano osvojio Kup

20.03.2023.

09:33

Autor: Radio Split

Pobjednici

Pobjednici

Foto: Ilija Knezović / Ilija Knezović

18. ožujka 2023. u Cisti Velikoj održan je Ekipni šahovski kup županije Splitsko-dalmatinske. Zajedničkom organizacijom ŠSSDŽ, Š.K. Petar Žaja Aržano i K.U.Š.U. Cista Velika održan je Kup u dosada najvećem broju ekipa - jedanaest ekipa na četiri ploče, s ukupno prijavljenih 54 igrača. KUP je započeo u 10 sati nakon zajedničkog pozdrava Ilije Knezovića uime kluba "Petar Žaja", Bože Miškovića, predsjednika ŠSSDŽ i Bože Ćubića, načelnika Općine Cista Provo. Ivica Vučemil uime udruge K.U.Š.U. Cista Velika pokazao se kao pravi domaćin pripremivši prekrasan prostor za natjecanje. Multifunkcionalna dvorana je oduševila sve sudionike. Moram se zahvaliti i predsjedniku HŠS-a gospodinu Ivici Brkiću na dolasku na Kup da bi pozdravio sudionike -kaže nam Ilija Knezović.


Nakon grčevite borbe u pet kola i deset sati igre iznjedrio se pobjednik, a to je ove godine ekipa iz Aržana . Š.K. "Petar Žaja" prvi put osvaja ovaj važan trofej i time se plasirao u finale Kupa Hrvatske koji će se odigrati od 9. do 14. svibnja u Malom Lošinju. Poredak po završetku Kupa:

    1. "Petar Žaja",  Aržano

    2. Hvar

    3. Omiš

    4. Makarska

    5. "Knez Mislav", Podstrana

    6. "Imota", Imotski itd.

Valja napomenuti da su nedavno gluhonijemi šahisti iz naše Županije osnovali klub ŠKGO Marjan koji je prvi put nastupio na kupu.

Slijedi odigravanje prva tri kola 2. lige u terminu 24.-26. ožujka u Podstrani, a 6. svibnja odigrat će se 18. međunarodni memorijalni turnir "Petar Žaja" Aržano koji će se održati u Osnovnoj školi "Josip Jović" u Aržanu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.