Hrvatski radio

Radio Split

1 umrla, 3 novozaražene, a izliječeno još 12 osoba

13.05.2020.

11:57

Autor: RS

1 umrla, 3 novozaražene, a izliječeno još 12 osoba

1 umrla, 3 novozaražene, a izliječeno još 12 osoba

Foto: - / -

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 233 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije 3 su novooboljele osobe i to iz Supetra 2 i Splita 1. Od 233 obrađena testa 43 uzorka su s otoka Brača.

Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica KBC-a Split (medicinska sestra) koja se nalazi u samoizolaciji. U odnosu na jučerašnji dan, još je 12 osoba izliječeno te je do sada na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno ozdravilo 405 osoba.

U splitskom KBC-u tijekom prijepodneva preminula je starija ženska osoba rođena 1927. godine, bila je korisnica privatnog Doma za starije i nemoćne osobe u Dicmu. Osoba je bila na respiratoru i uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila je pozitivna i na COVID infekciju.

43 osobe su hospitalizirane. 103 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. 5 osoba je na respiratoru i to 4 iz Splitsko-dalmatinske županihje i 1 iz Šibensko-kninske županije. 7 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno ukupno 557 slučajeva zaraze koronavirusom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.