Hrvatski radio

Radio Split

1 umrla, 5 novozaraženih, 18 izliječenih osoba

05.05.2020.

13:00

Autor: RS

1 umrla, 5 novozaraženih, 18 izliječenih osoba

1 umrla, 5 novozaraženih, 18 izliječenih osoba

Foto: - / -

Od ukupno 152 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije 5 je novooboljelih osoba koronavirusom i to iz Splita 1, Sinja 2, Solina 1 i Dicma 1 - iz privatnog Doma za starije i nemoćne osobe. Još je 18 osoba izliječeno od korona virusa te je do sada ukupno izliječeno 317 osoba.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna osoba stara 91 godinu, korisnica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na covid infekciju.

Među novooboljelima 3 su osobe iz samoizolacije dok je među novooobljelima jedna zdravstvena djelatnica iz Dicma, koja se već 14 dana nalazi u samoizolaciji i nije u kontaktu ni sa korisnicima ni sa djelatnicima doma.

138 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. 75 osoba je hospitalizirano. 7 osoba je na respiratoru i to 4 iz Splitsko-dalamtinske i 3 iz Šibensko-kninske županije.  11 osoba se nalazi u karateni hotela Zagreb na Duilovu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.