Hrvatski radio

Radio Split

1 umrli, 5 novozaraženih, 150 izliječenih osoba

26.04.2020.

11:10

Autor: RS

1 umrli, 5 novozaraženih, 150 izliječenih osoba

1 umrli, 5 novozaraženih, 150 izliječenih osoba

Foto: - / -

Prema izvješću NZJZ-a od ukupno 127 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije 5 je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom i to iz Splita 1, Otoka 2, Sinja 1 i Hrvaca 1.

U KBC-u Split preminuo je muškarac rođen 1951. godine, korisnik Doma za starije i nemoćne Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Uz nekoliko kroničnih bolesti preminuli je bio pozitivan i na covid infekciju. 

Nitko od novooboljelih osoba nije korisnik domova  za starije i nemoćne. Među novooboljelim osobama 1 osoba je zdravstveni djelatnik. Riječ je o medicinskoj sestri iz privatnog doma za starije i nemoćne koja se nalazi u samoizolaciji i duže vremena nije u kontaktu ni sa korisnicima ni sa djelatnicima. 

Među novooboljelim osobama 3 osobe su iz samoizolacije. 118 osoba je hospitalizirano. 9 osoba nalazi se na respiratoru i to 7 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 Šibensko-kninske županije. 93 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. 7 osoba je u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. 

Na području splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 467 slučajeva zaraze koronavirusom, a od toga je 150 osoba izliječeno. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.