Hrvatski radio

Radio Split

10. listopada - Svjetski dan beskućnika

09.10.2015.

15:25

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Svjetskog dana beskućnika, koji se obilježava 10. listopada, organizacije iz čitavog svijeta na različite načine provode aktivnosti s ciljem senzibiliziranja javnosti za problematiku beskućništva.

Proteklih godina članice Hrvatske mreža za beskućnike su Svjetski dan beskućnika obilježavale javnom akcijom „Nitko gladan, nitko bez krova nad glavom i nitko bez podrške!“ te akcijom Otvorenih vrata prihvatilišta i prenoćišta za beskućnike.

Hrvatska mreža za beskućnike je krovna nacionalna mreža pružatelja usluga beskućnicima (prihvatilišta i prenoćišta) u Republici Hrvatskoj te drugih udruga i organizacija koje se bave problematikom beskućništva u Republici Hrvatskoj.

Ove godine diljem Hrvatske, članice Hrvatske mreže za beskućnike će provoditi akciju „Beskućnici svome gradu“, koja će se održati na Svjetski dan beskućnika, 10. listopada, s početkom u 10 sati. Korisnici, volonteri i djelatnici prihvatilišta i prenoćišta provest će društveno korisnu akciju u svojim lokalnim zajednicama.

Tako će i korisnici, volonteri i djelatnici splitske udruge MoSt, sutra u 10 sati uređivati i čistiti prostor kluba Kocka u Domu mladih. Volonteri su izabrali zatvoreni prostor, zbog najavljene loše vremenske prognoze. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.