Hrvatski radio

Radio Split

11. Dani Kaštelanskog kazališta

08.04.2022.

08:05

Autor: HRT Radio Split

11 Dana Kaštelansko kazalište

11 Dana Kaštelansko kazalište

Foto: Kaštelansko kazalište / Kaštelansko kazalište

11. Dani Kaštelanskog kazališta otvoreni su u subotu nastupom splitskih stand up komičara, a ovog vikenda bit će odigrane tri predstave u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću.

Predstavom „Iza vrata“, koja je nastala povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u petak, 8. travnja, Kaštelansko kazalište odigrat će još jednom predstavu koja počinje u 20 sati.

U subotu, 9. travnja, u 20 sati, glumac splitskog HNK-a Pere Eranović izvest će svoju monodramu 'Priče iz Vukovara' nastalu po kratkim lirskim zapisima Siniše Glavaševića, u spomen na žrtvu Vukovara.

Trpimir Jurkić adaptirao je i glumi u predstavi nastaloj od izbora novinskih kolumni, eseja, priča i ulomaka knjige 'Kurosavin nemir svijeta' župnika sv. Stasija u Dobroti, kako sam navodi, 'posljednjeg katoličkog svećenika iz Prčnja' - don Branka Sbutege (1952. - 2006.). Dokumentarna monodrama „Zapisi iz nevremena“ na programu je u nedjelju, 10. travnja s početkom u 20 sati.

Domaća predstava „Iza vrata“ je besplatna, za ostale dvije predstave cijena ulaznice je 30 kuna. Predbilježbe možete napraviti putem telefona 095/5515-143.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.