Hrvatski radio

Radio Split

11. Fešta o'boba u Kaštel Kambelovcu

13.05.2016.

16:50

Autor: D9ijana Putnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kuhari su već spremni za 11. feštu o'boba i spravljanje nekog od zanimljivih jela sa bobom. Riječ je o jednoj od najvećih gastronomskih manifestacija na ovim područjima, koja će se u subotu, 14. svibnja, održati u Kaštel Kambelovcu, u organizaciji udruge Fešta o’boba.

Prema najavama i ove će godine biti pripremljen cijeli niz kuhanih, pečenih, prženih i drugih  različitih jela, slatkih, slanih, paprenih, s ribom, s mesom, voćem, povrćem, ali kojima je obavezan sastojak bob.

Uz različite ekipe Kaštelana svoje umijeće pripreme jela pokazat će i ekipe iz okolnih gradova i mjesta, a kako su kazali organizatori, još ima mogućnosti da se priključi poneka zainteresirana ekipa.

Događanje ima natjecateljski karakter, pri čemu će stručni sud ocijeniti koja su jela najbolja, najinovativnija te najtradicionalnija. A sve što se skuha imat će priliku kušati svi koji u subotu pristignu na kambelovsko brce, već od 17 sati.

Feštu o’boba ove će godine pohoditi i Miljenko i Dobrila, likovi najljepše ljubavne legende u Dalmaciji, a novost je kako će posebna komisija ove godine ocijeniti i nasade boba u kaštelanskom polju te vrtovima, čime se ovoj namirnici, koja je prehranila generacije Kaštelana, želi vratiti značaj koji joj pripada.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.