Hrvatski radio

Radio Split

11. Korčulanski barokni festival počinje 1. rujna

29.08.2022.

09:38

Autor: Denis Šabić, Korčulanski barokni festival

Korčulanski barokni festival /

Korčulanski barokni festival /

Foto: Korčulanski barokni festival / / Korčulanski barokni festival /

Ovogodišnje, jedanaesto izdanje Korčulanskog baroknog festivala održat će se od 1. do 17. rujna. U Gradu Korčuli, Veloj Luci, Pupnatu, Račišću, Vignju i na otoku Vrniku Festival će publici ponuditi 10 različitih programa i 15 koncerata.

Korčulanski barokni festival

Korčulanski barokni festival

Foto: Korčulanski barokni festival / Korčulanski barokni festival

Publika će i ove godine moći uživati u nastupima izvrsnih hrvatskih, ali i europskih glazbenika posvećenih izvođenju rane glazbe. Zadovoljstvo nam je najaviti nastupe ovogodišnjih umjetnika; ansambala Academy of Ancient Music (UK), Hathor Consorta (BE), Octavocea (UK); španjolske flamenco senzacije Origen, a pridružit će nam se i solisti poput Petera Shepparda Skærveda (UK), Aapa Häkkinena (FI), Stefana Bagliana (IT) i Andree Coena (IT).

Tu su i hrvatski glazbenici: rezidencijalni ansambl KBF-a, Hrvatski barokni ansambl te odlični solisti - Renata Pokupić, Nikolina Hrkać, Pavao Mašić, Aljoša Jurinić, Ana Benić Šalinović, Stjepan Nodilo, Trio Adriatico i brojni drugi.

Festival će tradicionalno biti otvoren 2. rujna u 20 sati izvedbom barokne Moreške na pozornici Ljetnog kina u Korčuli, a zatim u 21 sat slijedi koncert britanskog ansambla Academy of Ancient Music sa solisticom Renatom Pokupić i pod vodstvom violinista Bojana Čičića, čime će AAM ansambl uvesti Festival i u drugo desetljeće postojanja! Otvorio je, naime, i prvo izdanje Festivala, davne 2012. godine.

Informacije i novosti o Festivalu možete pronaći na službenoj web-stranici KBF-a www.korkyrabaroque.com te na društvenim mrežama:

Facebook / @korkyra.baroque i Instagram / @korkyrabaroque.


Korčulanski barokni festival

Korčulanski barokni festival

Foto: Korčulanski barokni festival / Korčulanski barokni festival

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.