Hrvatski radio

Radio Split

110 godina Graditeljske škole u Splitu

30.11.2017.

10:11

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U ponedjeljak 4. 12. 2017. god. u 19,15 sati splitska Graditeljsko geodetsko tehnička škola obilježit će 110 godina kontinuiranog strukovnog obrazovanja u području arhitekture, građevine te 40 godina geodezije.

U tome respektabilnom povijesnom razdoblju, učenici i polaznici naše škole, danas ugledni arhitekti, inženjeri građevine i geodeti, ostavili su značajan trag i dali neizostavan doprinos u izgradnji našega grada i domovine.

Izložba na 33 plakata prikazuje život škole od 1907. god do danas. Na plakatima se nalaze fotografije dokumenata, školskih zgrada kroz ovih 110 godina, različitih projekata i programa, profesora i učenika kroz dugu povijest škole te ostali materijale iz Državnog arhiva. Ujedno se obilježava i 40 godina obrazovanja u geodeziji pa će biti izložene i stari instrumenti kao i fotografije na plakatima koje prikazuju instrumente koji su se nekad koristili kao i današnje moderne uređaje za geodeziju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.