Hrvatski radio

Radio Split

14. fešta o' boba u Kaštel Kambelovcu

06.06.2019.

17:00

Autor: DP

14. fešta o' boba u Kaštel Kambelovcu

14. fešta o' boba u Kaštel Kambelovcu

Foto: - / -

U subotu, 8. lipnja, brce u Kaštel Kambelovcu od 16 sati još jednom će se ispuniti okusima i mirisima tradicionalne fešte o boba, jedne od najzanimljivijih i najmasovnijih gastronomskih manifestacija u Dalmaciji, a prijave ekipa za sudjelovanje već su započele.

I ove godine očekuje se sudjelovanje više desetaka ekipa, kako kaštelanskih tako i onih iz drugih gradova i mjesta, koje će pripremati tradicionalna ali i inovativna jela s bobom, kako slana, ljuta i kisela, tako i ona slatka.

Svaka ekipa može pripremati jelo prema svom izboru, neke ekipe kuhaju tijekom cijelog dana na samom brcu, dok neke dio priprema obave u svojim domovima. Gotova jela ocjenjuje stručni žiri, koji će proglasiti najbolje u pojedinim kategorijama,  a degustiraju ih brojni posjetitelji, kojih nikada ne nedostaje. Broj članova u pojedinoj ekipi nije određen pa se tako može zaključiti da posebnih propozicija nema, a potrebno je imati želju za kuhanjem, druženjem i dobrom zabavom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.