Hrvatski radio

Radio Split

120-ero novooboljelih, umrle 3 osobe; samo 31 posto procijepljenih u Solinu

01.03.2022.

13:50

Autor: HRT Radio Split

Masovno cijepljenje

Masovno cijepljenje

Foto: Ivica Grudiček / HRT

Od ukupno 456 obrađenih testova danas je 120 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 45, Hvara 3, Imotskoga 1, Kaštela 7, Makarske 4, Omiša 2, Sinja 2, Solina 11, Staroga Grada 2, Supetra 3, Trilja 2, Trogira 6, Vrlike 1, Dicma 1, Dugoga Rata 5, Dugopolja 2, Jelse 3, Klisa 1, Marine 2, Milne 1, Okruga 2, Podbablja 3, Podgore 1, Podstrane 1, Primorskoga Doca 1, Segeta 1, Selca 1, Sutivana 1, Šolte 3 i Tučepi 2.

Tri osobe su umrle.

Broj oboljelih pada, ali i dalje imamo nisku stopu procjepljenosti, u našoj županiji iznosi oko 55 posto, istaknula je dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo na konferenciji za novinare na kojoj su najavljene dodatne aktivnosti u provođenju cijepljenja stanovništva, posebice nepokretnih i socijalno ugroženih osoba. U županiji je 7 punktova za cijepljenje, oni u Domu zdravlja i na Nastavnom zavodu rade svaki dan, a nastavlja se i drajv i cijepljenje, istaknula je Karin:


Željka Karin

U 28 općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji procijepljenost stanovništva je ispod 40 posto, a u 6 ispod 30 posto. Uglavnom je riječ o ruralnim područjima dalmatinske Zagore, dok otoci, primjerice, bilježe visoki postotak procijepljenosti. Cijepljenje nije administrativni nego zdravstveni prioritet, istaknula je Diana Nonković, voditeljica Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. 

Dijana Nonković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.