Hrvatski radio

Radio Split

1600 kontejnera za komunalni otpad

03.06.2015.

13:05

Autor: Sandra Kuzmanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vijeće Gradskog kotara Ravne Njive od komunalnog poduzeća "Čistoća" traži da im osigura uvjete za odvojeno prikupljanje organskog otpada, reciklanata, glomaznog otpada i ostalog miješanog komunalnog otpada. Od odgovornih gradskih službi i poduzeća "Čistoća" očekuju da izvrše svoju zakonsku obvezu i osiguraju uvjete za primarno sortiranje otpada i sustav naplate po načelu individualne odgovornosti. Pozivaju i ostale gradske kotareve da im se pridruže u nihovom zahtjevu za ekološkim gospodarenjem otpadom.

Na području grada Splita trenutačno postoji tisuću i 600 kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada, a u tehničkoj službi Čistoće postoji još sto zelenih eko-otoka koji nisu raspoređeni, jer Gradski kotarevi nisu uredili površine predviđene za njihovo postavljanje, kazao je direktor "Čistoće" Miroslav Delić. Ističe kako su ovih dana počeli s postavljanjem zelenih otoka na lokacijama koje su dobili od Grada bez obzira je li površina uređena ili nije, a kada postave sve zelene otoke, na području Splita bit će oko 2 tisuće spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.