Hrvatski radio

Radio Split

17. Kaštelanski praznik cvijeća

14.05.2017.

07:48

Autor: Dijana Putnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon trodnevnih događanja, dodjelom diploma i priznanja, sinoć je u Kaštelima službeno zatvoren 17. Praznik cvijeća, koji je počeo eko akcijom „Lipa su lipa moja Kaštela“ i predavanjem „Kaštela u cvijeću“ koje je održao agronom Nikola Škarić, profesor u srednjoj školi Braća Radić.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Kaštela, 17. Kaštelanski praznik svijeća svečano je otvoren u petak 12. svibnja u dvorcu Vitturi uz nastup sopranistice Antonije Teskere.

U subotu, 13. svibnja održana je tradicijska “Cvjetna povorka” s početkom u 18:30 sati od Pastoralnog centra do Parka Vitturi u Lukšiću. U povorci su sudjelovala djeca kaštelanskih vrtića, Plesni klub K7, Kaštelanske mažoretkinje i HGD Biranj.
U nedjelju, 14. svibnja u Parku Vitturi u 19 sati upriličena je svečanost zatvaranja uz zabavno glazbeni program i svečanu dodjelu diploma te nagrada sudionicima po svim kategorijama.

Izvijestit će Dijana Putnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.