Hrvatski radio

Radio Split

18 milijuna kuna za nastambu za pokusne životinje

07.02.2020.

13:30

Autor: Joško Krželj

18 milijuna kuna za nastambu za pokusne životinje

18 milijuna kuna za nastambu za pokusne životinje

Foto: - / -

Voditelj Laboratorija za istraživanje raka na Medicinskom fakultetu u Splitu profesor Janoš Terzić voditelj je projekta "Stavljanje u funkciju novoizgrađene nastambe za pokusne životinje na Sveučilištu u Splitu" koji s oko 18 milijuna kuna sufinancira Europska unija.

Nastamba za pokusne životinje Sveučilišta u Splitu osnovana je  s ciljem podrške razvoja eksperimentalnih znanosti iz biomedicinskog i prirodoslovnog područja. Ovim projektom se nabavlja znanstveno-istraživačka oprema i prilagođava infrastruktura  za jedinu  takvu znanstvenu jedinicu u južnoj Hrvatskoj.  U Laboratoriju  za istraživanje raka  intenzivno se proučava rak mokraćnog mjehura i najnoviji rezultati istraživanja obavljenih  na miševima  su ohrabrujući.  Terzić kaže da se njegov tim nalazi na „prvoj liniji fronta u ratu protiv raka“. Na splitskom Medicinskom fakultetu s profesorom Terzićem je razgovarao Joško Krželj.

Janoš Terzić 1. dio 7.02.

Janoš Terzić 2. dio 7.02.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.