Hrvatski radio

Radio Split

18. Sjam pršuta u Sinju

28.03.2023.

08:04

Autor: Radio Split

Sajam pršuta

Sajam pršuta

Foto: hgk / hgk

18. Nacionalni sajam pršuta u gradu Sinju održava se u petak i subotu, 31. ožujka i 1. travnja 2023. u hotelu Alkar. Svečano je otvorenje sajma u petak u 11:30.


Poduzetnički centar Sinj u suradnji s gradom Sinjem i Splitsko- dalmatinskom županijom organizira «Nacionalni sajam pršuta s međunarodnim sudjelovanjem», kao manifestaciju koja je okupila sve relevantne čimbenike u proizvodnji i plasmanu pršuta, te ostalog asortimana suhomesnatih proizvoda.

Ocjenjivanje kvalitete i specifičnosti Pršuta pojedinih proizvođača planiramo po uhodanom hodogramu u okviru manifestacije, a potrebno ih je dostaviti dan prije održavanja same manifestacije. Ocjenjivanje kvalitete pršuta, kao i do sada biti će obavljeno temeljem «Pravilnika o ocjenjivanju kvalitete pršuta». Ocjenjivanje kvalitete pršuta je javno, uz prisustvo članova stručnog povjerenstva i medija, a ocjenjivati će se proizvodi sudionika Sajma.

Proizvođači će kao i do sada imati mogućnost izlaganja svojih proizvoda na adekvatnim štandovima gdje ih posjetitelji mogu razgledati, kušati i kupiti, te predstavljanja sebe i svojih proizvoda putem Sajma, marketinških materijala, kao i sudjelovanja u medijima koji će pratiti manifestaciju.

Isto tako predstavljat će se i ostali zainteresirani izlagači autohtonih domaćih proizvoda sa područja Dalmacije, Slavonije, Ličko-senjske županije i dr., ujedno će biti će organiziran i kulturno umjetnički program, upriličena promocija kulturno umjetničkih društava sa područja Splitsko – dalmatinske županije, Šibensko – kninske, Vukovarsko-srijemske, Ličko – senjske županije, te tradicijskih običaja i rukotvorina.

Planiramo i nekoliko radionica sa aktualnim temama iz područja poljoprivrede i gospodarstva sa vodećim stručnjacima koji ih provode.

Na prethodnim sajmovima se očekivalo sudjelovanje proizvođača pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s područja Republike Hrvatske, Obiteljska poljoprivredna gospodarstva- proizvođači pršuta, proizvođača slavonske šunke, regionalne mesne industrije, predstavnike Udruga proizvođača, individualne proizvođače, vodeće proizvođače «Dalmatinskog, Istarskog pršuta i Drniškog pršuta», goste iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, predstavnike Udruga uzgajivača svinja, regionalna obiteljska gospodarstva koja se bave uzgojem svinja, predstavnike trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja, na ovogodišnjoj manifestaciji kao i prethodne godine ovisno o situaciji, preporukama i predviđenom načinu održavanja manifestacije, broj sudionika će biti uspostavljen na način da se prisustvom pojedinih proizvođača zadovolji promocija svih proizvoda određenog područja i brenda - izvijestili su organizatori Sajma.

Evo programa 18. Sajma pršuta:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.