Hrvatski radio

Radio Split

21. Dani volonterskog rada

25.05.2018.

09:01

Autor: Vesna Relić

21.     Dani volonterskog rada

21. Dani volonterskog rada

Foto: - / -

U subotu završava program 21. Dani volonterskog rada. Na štandovima u Strossmayerovom parku (Đardinu) od 9 do 13 sati, bit će šareno i raznoliko, a humanitarni prilozi bit će usmjereni Udruzi Dyxy. Donacije su moguće i uplatom na: HR 79 2330 0031 5345 4002 7, s naznakom "za Dyxy".

Novac se prikuplja za kupnju uređaja Neurofeedback (NFB). To je uređaj koji omogućava  neinvanzivno stimuliranje oštećenih područja u mozgu, kao pomoć u ublažavanju smetnji čitanja i pisanja kod osoba s disleksijom.

U kulturno-zabavnom programu,u Đardinu će sudjelovati brojne udruge i javne institucije, te različite plesne skupine. 

Posjetitelji će moći kupiti rukotvorine 32 različite udruge i ustanove, prirodne proizvode školskih zadruga, knjige, nakit i ukrase. Studenti stomatologije okupljeni u udruzi Zubolina educirat će najmlađe o važnosti pravilne zubne higijene uz prigodne igre i kvizove, učenice Obrtničke škole plest će pletenice u zamjenu za donacije, a Šefovi kuhara mediteranskih i europskih regija spremat će hranu za posjetitelje. Učitelji joge iz udruge Dharma yoga Split demonstrirat će jogu za sve zainteresirane, a u Foto fun kabini građani će moći besplatno napraviti šaljive fotografije s raznim rekvizitima kao uspomenu na 21. Dane volonterskog rada.

21. Dane volonterskog rada organizira Volonterski centar Udruge "Mi" - Split, u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.