Hrvatski radio

Radio Split

3. Rotary Moto Rally Plus starta 9. svibnja

06.05.2019.

08:34

Autor: MV

3. Rotary Moto Rally Plus starta 9. svibnja

3. Rotary Moto Rally Plus starta 9. svibnja

Foto: - / -

Rotary Club Split Plus organizira treći međunarodni Rotary Moto Rally Plus. Sva prikupljena sredstva su namjenili udruzi sv. Bartolomej iz Knina i očekuju više prijavljenih sudionika nego protekle dvije godine.

Glavni pokretač akcije i član Rotary zajednice Željan Rakela kaže da je ove godine utoliko lakše jer su njihova humanitarna nastojanja prepoznali mnogi sponzori, donatori i ljudi dobroga srca koji koriste svaku priliku i pomažu potrebitima.

Ovogodišnja ruta motorotarijanaca kreće iz Splita 9. svibnja i vozi se kroz Knin, Zadar, Pag, Senj, Grobnik, Delnice, Karlovac, Prelog i kao cilj ima Varaždin u koji se dolazi 11. svibnja u večernjim satima.

Uz Rotary Club Split Plus, u akciju su uključeni RC Kaštela, RC Zadar, RC Prelog i RC Varaždin 1181 te moto klubovi BMW Dalmacija, BMW MK Varaždin, BMW MK Karlovac, MK Vuk Samotnjak, MK Barokeri, MK Mountain Riders, MK Paška Bura I IFMR Croatia bez čije pomoći akciju ne bi bilo moguće organizirati.

“Mi smo ovo putovanje shvatili kao misiju s ciljem podizanja svijesti o važnosti dobrotvornog djelovanja. Tome je Rotary zajednica posvećena. Start Rallija je u Splitu 9.5. i prva postaja je u Kninu da bi pozdravili naše štićenike i senzibilizirali što veći broj građana da se donacijom uključe u akciju. Sve motoriste pozivamo da se priključe, cijena kotizacije je simbolična, a ruta i događanja bogati i nezaboravni. Svake godine trudimo se obogatiti program Rallija tako da ćemo na ovoj ruti posjetiti 3 muzeja – Muzej Čipke I Soli na Pagu, Akvarij u Karlovcu, obilaziti gradove uz turističke vodiče, jednu od najboljih sirana u regiji Sirana Gligora, tvrđavu Nehaj u Senju, prisustvovati besplatnim koncertima, uživati u vožnji Grobnikom I u osjećaju zajedništva te degustacijama vina I lokalnih specijaliteta koji nas tradicionalno dočekuju na svim postajama. Taj osjećaj znaju samo istinski zaljubljenici u motoristički sport!” – navodi Željan Rakela.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.