Hrvatski radio

Radio Split

3 tisuće knjiga Bibliobusom stiže na 21 stajalište

17.03.2023.

15:29

Autor: Miranda Hrabar

Biobliobus

Biobliobus

Foto: HRT / HRT

Nakon 30 godina Splitsko-dalmatinska županija dobila je bibliobus! 12-metarski autobus opremljen je s 3 tisuće naslova, a svoje prve kilometre napravit će krajem ovog mjeseca. Bibliobus Gradske knjižnice Marka Marulića zaustavljat će se na dvadeset jednom stajalištu u županiji čime će biti obuhvaćeno oko 20 tisuća stanovnika koji nemaju knjižnicu pa time ni pristup knjizi. Bibliobus je danas predstavljen na splitskoj rivi, a s predstavnicima 3 grada, 9 općina i jedne područne škole- čija su stajališta uključena u bibliobusnu mrežu- potpisani su ugovori.


Oko 380 tisuća eura vrijedan autobus nabavljen je putem europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva" projektom „Za dobre vibre - čitaj libre", a ukupna vrijednost toga projekta je 522 tisuće 670 eura. Na današnjem predstavljanju bibliobusa na splitskoj rivi bila je i Miranda Hrabar, a razgovarala je s mladom vozačicom bibliobusa Lukrecijom Odrljin i ravnateljicom Gradske knjižnice Marka Marulića Grozdanom Ribičić:


Bibliobus 1. dio

U Gradskoj knjižnici Marka Marulića ističu značaj partnerstva sa Splitsko-dalmatinskom županijom koja se obvezala najmanje pet godina po završetku projekta održavati županijsku bibliobusnu službu. To je potvrdio i Blaženko Boban, Splitsko-dalmatinski župan:


Bibliobus - 2. dio

Vozačica Lukrecija Odrljin

Vozačica Lukrecija Odrljin

Foto: HRT / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.