Hrvatski radio

Radio Split

30 godina Auto kluba Oneum Omiš

04.04.2019.

09:17

Autor: Radio Split

Kronometar

Kronometar

Foto: - / -

Ovoga vikenda 6. travnja 2019. godine Auto klub „ONEUM“ Omiš slavi 30 godina postojanja i aktivnog rada. Svečani domjenak povodom velikog jubileja održat će se u hotelu Plaža u Omišu, a druženje za sve simpatizere i buduće članove kluba bit će uvečer u caffe baru El Dorado u Dućama.

Oneum su 1989. osnovali entuzijasti i zaljubljenici u autosport od kojih je dobar dio i danas aktivan u klubu i u natjecateljskom dijelu.

Zajedništvom, srčanošću i velikom strasti za ovaj atraktivni sport, AK Oneum je tijkom svojih 30 godina postojanja pobrao nagrade u gotovo svim disciplinama u kojima je nastupao. Iako se vodstvo kluba od prvih trenutaka temeljilo isključivo na volonterskoj bazi, a financiranje kluba uvijek bilo na klimavim nogama, Oneum je opstao i izrastao u klub duge tradicije pobjeda i velikih imena ovoga sporta. Danas klub broji preko 30 aktivnih vozača i preko 50 članova. Između 30 aktivnih vozača nalaze se i djeca koja tek rade svoje prve krugove na asfaltu i natječući se u karting utrkama ostvaruju odlične rezultate.

Iako autosport u Hrvatskoj nije dovoljno prepoznat a ni cjenjen kao što je to u ostatku Europe i svijeta, klub čini sve kako bi osvijestio svoju sredinu o izazovima i kompleksnosti ovoga sporta pa će tako i ove godine organizirati dvije utrke što je u Dalmaciji rijetkost ali i potrebna atrakcija - kaže nam tajnik Auto kluba Antonio Tomić.

Članovi 1992. godine

Članovi 1992. godine

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.