Hrvatski radio

Radio Split

300 metara krunice od konopca za zahvalu Gospi Sinjskoj

08.08.2015.

06:26

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnje hodočašće Čudotvornoj Gospi Sinjskoj od Solina do Sinja u subotu navečer bit će obilježeno i s krunicom od 300 metara, s križem i alkom.

U povodu 300 godina čudotvorne Gospe Sinjske redovnom organiziranom hodočašću mladih Splitsko-makarske nadbiskupije iz Solina u Sinj, u subotu uoči blagdana Velike Gospe, na jedinstven način priključit će se i članovi zajednica Obnove u Duhu Svetome iz ove Nadbiskupije.

Kako bi simbolično zahvalili Majci, članovi zajednica izradili su veliku krunicu - ružarij (sva 4 otajstva). Krunica je sačinjena od 300 metara ukupne dužine konopca, drvenog križa od 2 metra i alke u sredini koja ima lik Gospe sinjske ugraviran na drvo. 

Na samom početku hodočašća na Gospinom otoku u Solinu (u subotu, 8. kolovoza od 19.30 sati), zajedno s tisućama mladih hodočasnika, članovi zajednica Obnove u Duhu Svetome, sudjelovat će na misi koju vodi nadbiskup mons. Marin Barišić. Tada će se snimati i kadrovi za spot pjesme „Zauvijek okrunjena“ koja je nastala povodom ove obljetnice. Članovi će formirati srce i riječ MOLI ispred crkve u Solinu.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.