Hrvatski radio

Radio Split

3,7 milijuna kuna pomoći za poplavljene u Vrgorcu

30.12.2020.

10:45

Autor: RS

3,7 milijuna kuna pomoći za poplavljene u Vrgorcu

3,7 milijuna kuna pomoći za poplavljene u Vrgorcu

Foto: - / -

Vlada RH u koordinaciji sa županom Splitsko dalmatinske županije na današnjoj sjednici Vlade donijela je Odluku o dodjeli financijskih sredstava u iznosu od 3.700.000 kuna za sanaciju štete nastale uslijed prirodne nepogode uzrokovane poplavom pravnim i fizičkim osobama na području grada Vrgorca.

Zahvaljujem se Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću osobno na senzibilitetu i brzini reakcije koju iskazuje u izvanrednim situacijama kako bi pomogao narodu. I u ovim teškim trenucima vezanim uz prostor pogođen potresom, Vlada RH donijela je i odluku od iznimne važnosti za područje Splitsko dalmatinske županije. Kako u ovim trenucima potresa tako i poplave, veliko srce hrvatskog čovjeka, došlo je do izražaja ujedinjeno u nesebičnoj pomoći svim nastradalima, kao i brza reakcija Vlade RH, što ulijeva povjerenje kod svih, a poglavito kod ljudi pogođenih prirodnom nepogodom kako nisu ostali sami“, kazao je župan Blaženko Boban.

Istodobno je Splitsko-dalmatinska županija donijela odluku o jednokratnoj isplati 200 tisuća kuna za potresom pogođena područja na prostoru Sisačko-moslavačke županije, suosjećajući sa svim ljudima ugroženima razornim potresom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.