Hrvatski radio

Radio Split

40-godišnjak ukrao robe u vrijednosti 350 tisuća kuna

10.11.2021.

15:57

Autor: PU, ST

Foto PU Split

Foto PU Split

Foto: - / -

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela teške krađe te zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja potvrđena je sumnja kako je 40-godišnjak u travnju ove godine izvršio provalu u prodajni pult koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra u Splitu odakle je otuđio veći broj mobitela pri čemu je pričinio materijalnu štetu od oko 200 tisuća kuna. Također je potvrđena sumnja da je u svibnju ove godine izvršio provalu u prostorije trgovačkog društva u Splitu odakle je otuđio novac i građevinski alat pri čemu je pričinio materijalnu štetu od oko 100 tisuća kuna. Nadalje je utvrđena sumnja kako je tijekom rujna i listopada ove godine izvršio dvije provale na području Splita odakle je otuđio alat te prijenosno računalo pri čemu je pričinio materijalnu štetu od oko 50 tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživana, temeljem naloga suda izvršena je pretraga vozila i stana na području Splita koji koristi 40-godišnjak na području Splita, te je tom prilikom pronađena većina otuđenih mobitela i alata, kao i 621 gram droge heroina, 4800 grama smjese za povećanje mase heroina kao i jedan pištolj sa pripadajućim streljivom.

Zbog sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela 40-godišnjak uz kaznenu prijavu dana 09. studenog 2021. godine predan pritvorskom nadzorniku, dok će protiv istoga biti podnesen i optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz domene Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana - izvijestila je policija..

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.