Hrvatski radio

Radio Split

42 potpore splitskim obrtnicima

03.08.2018.

18:01

Autor: MM

42 potpore splitskim obrtnicima

42 potpore splitskim obrtnicima

Foto: - / -

„Vaša zajednica je ona koja pokreće ovaj Grad. Vaša zajednica i vaš način rada pokreće društvo, svako društvo. Mi smo tu da pomognemo koliko god možemo i bili bi najsretniji da možemo još više i da vas ima više. Idemo zajedno doći do točke da vas ima još i više,

a da vam mi čestitamo i damo ono što smo pokušali i uspjeli ove godine učinit. Da napravimo taj potrebni iskorak koji nas beskrajno ispunjava ponosom, a nadam se da vas veseli“ poručio je danas gradonačelnik Andro Krstulović Opara obrtnicima s kojima je Grad Split sklopio Ugovore o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za potpore obrtništvu u 2018. godini.

Dodao je i kako se Grad svakodnevno suočava s materijom koja se može riješiti samo zalaganjem, inovativnošću i primjenom hrabrih iskoraka, a da je to posao brižnog upravljanja koje se trudi biti maksimalno otvoreno prema onima koji očekuju bolji i kvalitetniji život. Rekao je i kako priželjkuje da se i iduće godine uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja ponovno susretne s njima, ali i nekim novim obrtnicima kojima će ovogodišnji dobitnici gradskih sredstva biti mentori.

Grad Split sklopio je 42 Ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za potpore obrtništvu grada Splita u 2018. godini. Sredstva dodijeljenih potpora za obrtnike iznose 80% prihvatljivih troškova, a najviše 20.000,00 kuna po obrtniku. Ukupan iznos sredstava odobrenih za realizaciju potpora iznosi 678.336,78 kuna.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović iskazala je pozitivno oduševljenje radi velikog broja valjanih prijava, a stoga je odlučeno kako će se povećati sredstva i udovoljiti svim zahtjevima te omogućiti potporu svima.

„Dio je to našeg plana i programa da obrtnicima pružimo ruku suradnje. Hvala vam na svemu što radite, što pokrećete nove priče, ponosni smo na vas i želimo vam da radite što duže i što bolje“ zaključila je zamjenica Hrgović te se zahvalila i nazočnim članovima Povjerenstva, Nikši Prnjaku ispred Hrvatske udruge poslodavaca, Maji Mladineo ispred HGK te Nadi Gavrić ispred Udruženja obrtnika Splita.

Svečanom uručenju ugovora nazočio je i Vilim Bujević, predsjednik Udruženja obrtnika Split koji je rekao kako je, kao obrtnik, ponosan na suradnju s Gradom i gradonačelnikom koja će, vjeruje, od grada napraviti prostor za pravu izložbu obrtništva i očuvati obrte u samom centru.

Ovo je već 8 godina kako Grad Split objavljuje natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava trgovačkim društvima i do danas je ovim projektom dodijeljeno 321 potpore u ukupnom iznosu od 6.373.612,55 kuna. U 2018. godini 60% više je odobrenih zahtjeva obrtnika (42) u odnosu na posljednju godinu u kojoj je natječaj objavljen (2016. godina) kada je odobreno ukupno 26.

Svrha dodijeljenih potpora je jačanje obrtništva stvaranjem povoljnog poduzetničkog okruženja i razvijanjem poduzetničke klime, a sve u cilju povećanja učinkovitosti poslovanja obrtnika, jačanje konkurentnosti obrtnika ulaganjem u razvoj proizvoda, usluga i procesa, podizanje kvalitete pružanja usluga, te postizanje boljih poslovnih rezultata putem snažnijeg pozicioniranja na tržištu. obrtništvo, prije svega, omogućava samozapošljavanje i zapošljavanje nezanemarivom dijelu radne snage - izvijestili su iz Grada Splita.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.