Hrvatski radio

Radio Split

45. međunarodni Praznik cvijeća u Splitu

19.03.2022.

08:00

Autor: HRT Radio Split

Sajam cvijeća u Splitu

Sajam cvijeća u Splitu

Foto: Udruženje obrtnika Split / UO split

Nakon dvije godine stanke zbog COVID-a, tradicionalna gradska manifestacija 45. Praznik cvijeća vraća u novom terminu - kao najava proljeća, nadolazeće turističke sezone i nadamo se ljepših vremena - najavljuje Udruženje obrtnika Split.


Praznik cvijeća održat će se u podrumima Dioklecijanove palače (21. – 26. 3. 2022.) te na Rivi - Prigodna prodaja cvijeća & Handmade sajam (21. – 27. 3. 2022.).

Naziv manifestacije „Europa cvita usrid Splita“ najavljuje da se radi o međunarodnoj manifestaciji. Ugostit ćemo sami vrh Europskih dizajnera cvijeća (Slovenija, Mađarska, Danska i Poljska), koji će timskim radom zajedno s kolegama floristima iz cijele Lijepe Naše aranžirati prostorije Dioklecijanovih podruma.

U sklopu Praznika cvijeća, prvi put će se održati Forum cvjećara Hrvatske obrtničke komore gdje će se na panelu raspravljati o aktualnoj situaciji u cvjećarskoj struci.

Praznik cvijeća ove godine se širi i na prostor Rive, gdje će se odvijati prigodna prodaja cvijeća koja na simboličan način ima humanitarni karakter, gdje će proizvođači cvijeća s područja Siska, Gline, Petrinje i Topuskog prodavati cvijeće i sadnice, čime naši sugrađani imaju priliku na direktan način pomoći proizvođačima cvijeća sa potresom pogođenih područja!

Osim prigodne prodaje cvijeća, na Rivi će se održati i „handmade“ sajam, koji se odvija u suradnji s firmom Žnjan d.o.o., gdje će sudjelovati OPG-ovi, firme, domaće radinosti, pčelari i proizvođači meda, proizvođači prirodne kozmetike na bazi cvijeća, ljekovitog bilja.

U suradnji s Parkovima i nasadima d.o.o., kao najava Praznika cvijeća uređen je prostor oko Zlatnih vrata i Hrvojeve ulice, dio Vukovarske ulice te vrt u sklopu dječjeg vrtića „Srećica“.

U danima kada će cijeli Split plivati u cvijeću, uz prvi dan proljeća, cijela bi Riva tako odisala životom i bogatstvom mirisa, okusa i boja!

Organizator manifestacije je Udruženje obrtnika Split. Suorganizatori manifestacije su Žnjan d.o.o. i Parkovi i nasadi d.o.o., a pokrovitelji su grad Split, Turistička zajednica grada Splita i Muzej grada Splita.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.