Hrvatski radio

Radio Split

465 soba za studente u Domu "Bruno Bušić"

26.05.2020.

13:17

Autor: MV

465 soba za studente u Domu "Bruno Bušić"

465 soba za studente u Domu "Bruno Bušić"

Foto: - / -

U zgradi Banovine danas je održana virtualna javna rasprava o Prijedlogu Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja kampusa Sveučilišta u Splitu. Preduvjet je to pripremnih radnji za gradnju studentskog doma na području gdje se sada nalazi Auto kuća Marjan.

Osjetno je znatno pomanjkanje soba za studente iz drugih krajeva koji odaberu Split za nastavak visokoobrazovnog školovanja, jer u studentskim domovima splitsko Sveučilište raspolaže s oko 1.250 smještajnih kapaciteta, što je za naše studente, ali i brojne strance koji dolaze tu na studij preko Erasmus programa, nedostatno. Kako su podstanarski stanovi skupi i ljeti bi se iznajmljivali turistima, studenti bi često ostajali bez smještaja za vrijeme ispitnih rokova.

Sveučilište u Splitu kontinuirano radi na rješavanju problema smještaja studenata u domovima, i na taj način omogućava rast studentskog standarda. Uz pripremne radnje za gradnju novog studentskog doma, upravo je u tijeku i dovršetak obnove Studentskog doma Bruno Bušić, gdje će od jeseni studente dočekati uređene sobe, od kojih svaka sadrži balkon, klimatizacijski uređaj, hladnjak i wi-fi internetsku vezu, a posebna pažnja se posvetila i uređenju i opremanju soba za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Ukupno 465 studenata boravit će u 121 trokrevetnoj sobi i 49 dvokrevetnih soba.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.