Hrvatski radio

Radio Split

47-godišnjakinja prijavljena za gospodarski kriminal

09.03.2022.

13:12

Autor: PU Splitsko-dalmatinska

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

U protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je pet oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe i dva požara na otvorenome te se dogodilo dvanaest prometnih nesreća, tri osobe su lakše ozlijeđene, a jedna teže - izvijestila je policija u čijem se biltenu izdvaja:

Sumnjiči se za više kaznenih djela iz domene gospodarskog poslovanja

Policijski službenici službe gospodarskog poslovanja i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevare u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Naime, spomenuta 47-godišnjakinja se sumnjiči da u 2020. godini u svojstvu vlasnice tvrtke od oštećenog 52-godišnjaka uzela pozajmicu za svoju tvrtku, lažno prikazujući istome da su joj novčana sredstva kratkoročno potrebna za tekuće poslovanje, a novčani iznos nikada nije vratila. Nadalje istu se se sumnjiči da je u svojstvu vlasnice tvrtke u 2021. godine zaključila predugovor o kupoprodaji nekretnine u ime i za račun oštećenog, drugog 52-godišnjaka, te je nakon izvršene uplate dijela kupoprodajne cijene od kupca neosnovano zadržala novčani iznos. Navedenim postupcima osumnjičena 47-godišnjakinja je za svoju tvrtku stekla protupravnu imovinsku korist, u iznosu od oko 400 tisuća kuna. Također istu se sumnjiči da je u 2020. godini kao vlasnica tvrtke ovjerila i potpisala neistinitu izjavu koju je potom koristila kad registracije svoje tvrtke na trgovačkom sudu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevare u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv 47-godišnjakinje slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Sumnjiči se za oštećenje pneumatika

Policijski službenici Postaje graniče policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela Oštećenje tuđe stvari. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je  6./7. veljače 2022.g.  na području Lovreća  oštetio pneumatike na jednom teretnom i jednom osobnom automobilu, te na području Ciste Provo oštetio pneumatike na dva osobna vozila i jednom radnom stroju. Ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje na više od  11 tisuća kuna. Protiv 60-godišnjaka je podneseno nadležnom općinskom državnom odvjetništvu posebno izviješće kao nadopuna kaznenim prijava.

Rezultati provedene akcije Pješak

Dana 8. ožujka 2022. na području PU splitsko-dalmatinske provedena je akcija „Pješak“ s naglaskom na prekršaje pješaka i prekršaje koje vozači čine na njihovu štetu. Tom prilikom zabilježeno je 30 prekršaja koje su počinili pješaci i 12 prekršaja vozača prema pješacima. Od ostalih prekršaja izdvajamo 23 prekršaja prekoračenje brzine, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva te 18 zbog korištenja mobitela u vožnji.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.