Hrvatski radio

Radio Split

52-godišnjaku iz Ogorja oduzeto oružje

24.03.2021.

11:03

Autor: RS

Oduzeto oružje, Foto: PU Split

Oduzeto oružje, Foto: PU Split

Foto: - / -

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, prijevara, dvije krađe i tri požara na otvorenome te osam prometnih nesreća od kojih pet s materijalnom štetom, a tri osobe su lakše ozlijeđene - navodi se u današnjem policijskom biltenu iz kojega izdvajamo:

Dovršeno kriminalističko istraživanje u Gornjem Ogorju

 Policijski službenici Policijske postaje Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe stvari i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Naime, istog se sumnjiči da je dana 22. ožujka ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u smjeru garažnih vrata u mjestu Gornje Ogorje. Tijekom kriminalističkog istraživanja koje je jučer dovršeno, 52-godišnjak je policijskim službenicima predao automatsku pušku sa sedam spremnika i 285 komada pripadajućeg streljiva, četiri ručne bombe, 98 komada streljiva i trinaest komada detonirajući kapisli. Također je tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena i pretraga kuće i osobnog automobila koje koristi spomenuti 52-godišnjak. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv 52-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.

Najava akcije u prometu „Faktori rizika“

Sutra, 25. ožujka 2021. od 8 do 14 sati na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provest će se akcija u prometu „Faktori rizika“ u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanje ukupne razine sigurnosti u prometu. Tijekom akcije prvenstveno će se zahvaćati prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilu i zaštitne kacige na motociklima, te nepropisne uporaba mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu.

Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge!

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.