Hrvatski radio

Radio Split

54-godišnji muškarac se raznio bombom

10.10.2017.

21:48

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč velikom nastojanju i naporu policije da se prijetnja muškarca da će se raznijeti bombom okonča na pozitivan način, 54-godišnjak je na predjelu plaže Kaštelet na Mejama u Splitu počinio samoubojstvo aktiviranjem eksplozivne naprave.

Nakon dojave oko 17,30 sati, u akciju spađavanja bili su uključeni policijski službenici koji su nakon zaprimljene dojave ostvarili prvi kontakt, kao i načelnik Policijske postaje. Uz policijskog pregovarača pozvane su i osobe za koje je policija smatrala da će 54-godišnjaka odgovoriti od namjere da počini nešto na svoju ili tuđu štetu.

Osim žrtve, nitko drugi nije ozlijeđen, a policija osigurava mjesto dogadjaja, obavlja se očevid i utvrđuju sve okolnosti ovog dogadjaja, o kojem je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo - stoji u večerašnjem priopćenju splitske policije.

Policajac udario novinara

U vezi s objavom video snimke Drage Miljuša, u kojoj se vidi da je tog novinara napao policajac, iz Policijske uprave ističu da se zona policijskog osiguranja mjesta događaja odnosila i na novinare, kojima je dostupnost informacija o događaju bila osigurana putem službenice za odnose s javnošću koja je izišla na mjesto događaja.

Snimkom objavljenom na portalu Index može se zaključiti da se njihov novinar oglušio na zapovijedi policijskog službenika koji je sprječavao pristup neovlaštenim osobama u zonu osiguranja, u ovoj, za sigurnost svih građana, vrlo rizičnoj situaciji. Da li je bilo netaktičnosti u postupanju policijskih sluzbenika u ovoj kriznoj situaciji naknadno ćemo utvrditi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.