Hrvatski radio

Radio Split

6 programa na 19. Gatskom kulturnom ljetu

29.07.2022.

11:45

Autor: KUD MOSOR

Dio plakata Gatskog ljeta

Dio plakata Gatskog ljeta

Foto: KUD MOSOR / KUD MOSOR

Kulturno umjetnička udruga „Mosor" Gata organizira 17. Gatsko kulturno ljeto „Dani Ive Marjanovića". Kao i svake godine bit će za svakoga ponešto, a predstojeći kulturni događaji prigoda su za sadržajno i lijepo druženje u ljetnim večerima uz raznovrstan program u Gatima, srcu drevne Poljičke republike.

Ovogodišnji program, koji se održava 30 srpnja do 16. kolovoza, sastoji se od dvije dramske predstave , od kojih se jedna organizira u suradnji s HNK Split i ovogodišnjim izdanjem Splitskog ljeta, dječje predstave, večeri klapske pisme i folklora te sportske večeri s tradicionalnim igrama za dječju nazvanu dječja olimpijada. Sva događanja održavaju se na otvorenom i ulaz je besplatan. Posjetitelje će - u duhu i tradiciji i tradiciji poljičkog kraja - biti i počašćeni kolačima i soparnikom.

Također u suradnji s mještanima zaselka Kuvačići i Udruge zagrebačkih poljičana Sveti Jure organizira se se sjećanja i zahvalnosti za nedavno preminulog profesora doktora Ivana Kuvačića.

Prve večeri na otvaranju – 17. Gatskog kulturnog ljeta „Dani Ive Marjanovića - subotu 30. srpnja u 21 sat, u zaseoku Kuvačići, na programu je predstava “Sretna ne bila ”, u izvedbi splitskog kazališta Playdrama.

30. srpnja 2022, subota, 21 sat - Gata, Kuvačići

Svečano otvaranje, predstava „Sretna ne bila ”, izvedba: Kazalište PlayDrama -Split

4. kolovoza, četvrtak, 20:30 sati, Gata, kod župne crkve Sv. Ciprijana

Večer folklora i klapske pisme – nastupaju klape Cetinjani i Cetinjanke iz Hrvaca, domaćin KUU Mosor Gata te gosti iz Sjeverne Makedonije KUU Ilinden iz Demir Hisara

6. kolovoza, subota, 19:30 sati, Gata, crkva Gospe od Smova

Radionica i predstava za djecu „Ružno pače“ - izvedba Kazališna družina Ivana Brlić – Mažuranić, Slavonski Brod

14. kolovoza, nedjelja, 19:00 sati, sportski centar Podgradac

Dječja olimpijada

16. kolovoza, utorak, 21 sat, Gata, crkva Gospe od Smova

Svečano zatvaranje -predstava " Zapis iz nevremena", tekst don Branko Sbutega, izvedba Trpimir Jurkić, HNK Split

Također u suradnji s mještanima zaselka Kuvačići i Udruge zagrebačkih poljičana Sveti Jure, u nedjelju 7. kolovoza u 21 sat, organizira se večer sjećanja i zahvalnosti za nedavno preminulog profesoru doktora Ivana Kuvačića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.