Hrvatski radio

Radio Split

72 sata bez kompromisa

11.10.2019.

11:54

Autor: Vesna Relić

72    sata     bez    kompromisa

72 sata bez kompromisa

Foto: - / -

Za volontersku avanturu 72 sata bez kompromisa i ove godine “zakačit” će se više od četiri tisuće mladih diljem Hrvatske koji će od 17. do 20. listopada 2019. beskompromisno darovati svoje vrijeme, znanja, vještine za druge sudjelujući u brojnim ekološkim, radnim i socijalnim akcijama.

Brojni su se hrvatski gradovi i jedna općina - Dubrovnik, Karlovac, Metković, Osijek, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Suhopolje, Zadar i Zagreb, kako ovogodišnji slogan kaže - “zakačili za volontiranje” te za volonterski maraton pripremili raznolike akcije u dječjim domovima, domovima za starije, udrugama, školama i drugim raznim institucijama.

Vrijeme mladosti je vrijeme kad se “zakačimo” za određene stvari i aktivnosti. Neke od njih kako dođu tako prođu, ali neke ostaju i usađuju se u naš život - naš način, stil i svakodnevicu.

Projekt 72 sata bez kompromisa ima za cilj baš to - animirati mlade da se kroz projekt “zakače” za volontiranje dajući svoje vještine, znanja, sposobnosti i vrijeme za dobrobit drugih, zajednice, a preko toga i sebe.

Prijave za ovogodišnji projekt na www.72sata.hr su započele, a “najzakačeniji” volonteri  prijavili su svoje sudjelovanje znajući da je broj ‘prijava po gradu ograničen, a interes svake godine sve veći. Tako će ove šeste godine održavanja projekta u njemu sudjelovati više od 4000 mladih od 16 do 30 godina - što kao pojedinci, a što kao grupe.

Ovaj međunarodni volonterski projekt 2014. godine održao se prvi puta u Hrvatskoj i to u Splitu nakon čega su se počeli priključivati i ostali gradovi te je danas u projekt uključeno čak deset gradova i jedna općina - Dubrovnik, Metković, Osijek, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Suhopolje, Zadar i Zagreb a od ove godine i Karlovac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.