Hrvatski radio

Radio Split

81 vozač popio više od dopuštenoga

02.05.2016.

13:44

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom vikenda policija je kontrolirala promet i alkoholiziranost vozača te je zabilježila ukupno 230 prekršaja od kojih 81 u odnosu na alkohol i 88 u odnosu na brzinu. U prostorijama policije zadržana su dva vozača.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 1,38 g/kg na makarskom području.

Nadalje, evidentirano je 19 prometnih nesreća, od čega 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Dvije osobe su teže, a pet osoba lakše ozlijeđeno.

 

Sumnjiči se za prijevaru

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom i Vojnom policijom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom iz Imotskoga Sumnjiči se da je u postupku ishođenja svojstva hrvatskog vojnog invalida priložio krivotvorene liječničke nalaze na temelju kojih mu je priznato svojstvo HRVI-a, te je od 2000. godine do danas ostvario imovinsku korist od oko 97 tisuća kuna. Slijedi podnošenje posebnog izviješća u svezi kaznenih djela prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Krao građevni materijal

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom. Sumnjiči se da je u veljači na području Kaštel Novog s kuće u izgradnji otuđio građevinski materijal u vrijednosti od oko 30 tisuća kuna. Nadalje se sumnjiči da je u siječnju u Kaštelima otuđio kabel koji se nalazio uz željezničku prugu, a počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 2700 kuna. Uz kaznenu prijavu doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.