Hrvatski radio

Radio Split

AD Plastik, Deltron i Uber najuspješniji u 2019. godini

11.12.2020.

12:06

Autor: RS

AD Plastik, Deltron i Uber najuspješniji u 2019. godini

AD Plastik, Deltron i Uber najuspješniji u 2019. godini

Foto: - / -

HGK – Županijska komora Split tradicionalno u prosincu dodjeljuje komorska priznanja, plakete Zlatna kuna, najuspješnijim županijskim tvrtkama u prethodnoj godini, koja će dobitnicima biti uručena na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća, koja će se održati kada to epidemiološke prilike dopuste.

AD Plastik d.d., Deltron d.o.o. i Uber d.o.o. (brend SeekandHit) najuspješnija su trgovačka društva u Splitsko-dalmatinskoj županiji u 2019. godini, u kategorijama velikih, srednjih i malih tvrtki, prema kriterijima Hrvatske gospodarske komore. 

HGK – Županijska komora Split tradicionalno u prosincu dodjeljuje komorska priznanja, plakete Zlatna kuna, najuspješnijim županijskim tvrtkama u prošloj godini te za inovaciju. Plaketa za inovaciju ove godine ide tvrtki Kristalna ideja d.o.o. za iTherapy uređaj.  

Na kraju ove teške i specifične godine obilježene pandemijom koronavirusa, u kojoj goleme posljedice trpi i gospodarstvo, isticanje uspjeha i najboljih poslovnih rezultata ima dodatnu težinu, jer je podsjetnik na ostvarene i poticaj za buduće poslovne uspjehe te primjer odličnog nošenja s teškim okolnostima, poručuju iz ŽK Split. 

Najuspješnija velika županijska tvrtka u prošloj godini, solinski AD Plastik d.d., već se više puta okitila komorskim priznanjem za najuspješnije trgovačko društvo u kategoriji velikih županijskih tvrtki. AD Plastik Grupa je multinacionalna kompanija s više od tri desetljeća iskustva u svijetu automobilske industrije i jedna od vodećih za razvoj i proizvodnju komponenti interijera i eksterijera automobila u Istočnoj Europi. Na osam proizvodnih lokacija u pet zemalja zapošljava gotovo tri tisuće ljudi. U 2019. godini AD Plastik Grupa je ostvarila povijesno najbolje poslovne prihode, u iznosu od 1,5 milijardi kuna, što predstavlja rast od 16,7 posto u odnosu na godinu ranije. Ostvarena neto dobit u prošloj im je godini porasla za 14,9 posto u odnosu na prethodnu i iznosila je 102,6 milijuna kuna.  

Splitski Deltron, dobitnik plakete Zlatna kuna za najuspješniju srednju tvrtku, bavi se distribucijom, servisom i održavanjem klimatizacijske opreme te izvođenjem termotehničkih instalacija i završnih građevinskih radova na objektima svih kategorija. Tvrtka sa sjedištem u Splitu, podružnicom u Zagrebu i uredom u Rijeci broji više od 95 zaposlenih. Deltron, koji od osnutka bilježi kontinuirani rast prihoda, dobiti i broja zaposlenih, u prošloj je godini ostvario rekordan prihod u iznosu od 246 milijuna kuna i bruto dobit od 35,5 milijuna kuna. Te je rezultate pratio i porast broja zaposlenih, a vrijedi naglasiti da se trend zapošljavanja nastavio i u ovoj godini unatoč COVID-19 pandemiji. Deltron je prošle godine bio jedna od tri nominirane tvrtke u kategoriji najuspješnije srednje tvrtke, a ovogodišnje priznanje potvrda je njihovog rasta i uspješnog poslovanja.

I najuspješnija županijska mala tvrtka u 2019.,  Uber d.o.o. iz Vinišća s brendom SeekandHit, također je prošle godine bila u najužoj konkurenciji za priznanje koje su ove godine i osvojili. Riječ je o tehnološkoj tvrtki, s 45 djelatnika, koja pruža usluge digitalnog marketinga i izrade softverskih rješenja. Od 2007. do danas, SeekandHit je isporučio preko tisuću uspješnih oglasnih kampanja i rješenja za brojne istaknute tvrtke, a prošle su godine po prvi put uvršteni na renomiranu listu najbrže rastućih tehnoloških tvrtki za Europu, Bliski Istok i Afriku prema izboru Deloittea.

Uređaj iTherapy za pročišćavanje zraka unutarnjih prostora, splitske tvrtke Kristalna ideja d.o.o., koji je posljednjih godina višestruko nagrađivan zlatnim medaljama na svjetskim sajmovima inovacija, priskrbio je tvrtki i plaketu Zlatna kuna za inovaciju, koju ŽK Split dodjeljuje za značajan doprinos razvoju i promicanju inovatorstva. U okolnostima globalnog zagađenja zraka, klimatskih promjena i trenutne pandemije, razvoj inovativnih rješenja, poput ovih na koja je usmjerena Kristalna ideja, od neprocjenjive je važnosti, što je prepoznato i na međunarodnom planu ovoljetnom zlatnom medaljom uređaju iTherapy za svjetski doprinos rješavanju pandemije koronavirusa. 

Uz priznanja za uspješnost u poslovanju, ŽK Split svake godine posebnim priznanjem nagrađuje tvrtke, institucije i društva koja obilježavaju značajne obljetnice. Dobitnici priznanja povodom vrijednih jubileja ove su godine Društvo arhitekata Splita (60. obljetnica) splitska  Čistoća d.o.o. (za 65 godina) te Institut za oceanografiju i ribarstvo Split (povodom 90 godina).  

Plakete Zlatna kuna će dobitnicima, kao i priznanja obljetničarima, biti uručeni na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Split, koja će se održati kada to epidemiološke prilike dopuste. 

 

HGK Zlatnu kunu dodjeljuje od 1993. godine za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu. Županijska komora Split plakete Zlatna kuna dodjeljuje za uspješnost na nivou Splitsko-dalmatinske županije i to na osnovu jedinstvenih kriterija HGK, koji uključuju 21 pokazatelj poslovanja, a također se vrednuju i ukupni poslovni imidž trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, kao i doprinos razvoju gospodarstva u cjelini. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.