Hrvatski radio

Radio Split

Advent u Splitu za božićne blagdane

23.12.2020.

13:32

Autor: RS

Advent u Splitu za božićne blagdane

Advent u Splitu za božićne blagdane

Foto: - / -

Turistička zajednica grada Splita blagdanski program Advent u Splitu u ovom božićnom razdoblju, u pandemijskim uvjetima, dodatno će povezati sa svima onima koji žele prisustvovati adventskim glazbenim i scenskim izvedbama.

Tako nas na sam Badnjak u jutarnjim satima očekuje zabavni nastup vokalno-instrumentalnog sastava Music Forever koji će izvoditi popularne šansone i prigodne evergeene, a koncert će se prenositi uživo od 10:00 sati iz prostora gotičke dvorane Muzeja grada Splita. Poveznica na prijenos bit će dostupna putem Facebook stranice Turističke zajednice grad Splita na sam dan izvedbe. Članovi sastava Music Forever, koji će nam uljepšati Badnje jutro, vrhunskii su uspješni glazbenici, sopran Alma Mimica, tenor Stefan Kokoškov, tenor Vladimir Garić, harmonikašica Danira Ipavec, klavirist Zoran Velić, perkusionist Zdeslav Petrašić i gitarist Domagoj Mijić.

Osim u glazbi raskošnoga sastava, na Badnjak u izvedbama mogu uživati i ljubitelji lutkarskih predstava jer se od 11:00 na drugačijoj poveznici emitira dječja predstava Snjegović Poštar Gradskog kazališta lutaka Split. 

Jazz koncert Sare i Jappe u utorak, 29. prosinca, iz Gradskog kazališta lutaka od 20:00 sati također će se izvoditi uživo putem interneta, a sve poveznice na prijenose programa nalazit će se na Facebook stranici Turističke zajednice grada Splita. 

Uz to, Advent u Splitu i splitsko Hrvatsko narodno kazalište odlučili su nagraditi vjernu splitsku publiku besplatnim ulaznicama za dvije izvedbe predstave Laponija koje će se održati na velikoj sceni u utorak, 29. i srijedu 30. prosinca u 19 sati. S obzirom na nove epidemiološke mjere broj ulaznica za Laponiju je ograničen, a publika ih može preuzeti od 10 do 12 sati na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Split, te sat vremena prije predstave. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.