Hrvatski radio

Radio Split

21:33 / 07.03.2022.

Autor: Festival Vruja

Akcija čišćenja na Vruji okuplja volontere iz cijele države

Prije 20 godina

Prije 20 godina

Foto: HTV / HRT


Festival bespravne gradnje i devastacije prirode - Vruja u subotu 12. ožujka organizira veliku radnu akciju. Čitava uvala, od Jadranske magistrale do plaže, čistit će se od desetljećima nagomilavanog otpada, automobilskih guma, limenih kutija, plastičnih boca i drugog teško razgradivog smeća, nakon čega će biti zasađeno ponešto stabljika autohtonog bilja i organiziran piknik za vrijedne volontere.


Posebno za ovu prigodu na Vruju će iz svih krajeva Hrvatske doći i "Čisteći medvjedići", nadaleko poznati čuvari okoliša koji samoinicijativno čiste najzapuštenije kutke Lijepe Naše i pritom nailaze na bizarne predmete.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže, posebno mještane i ljubitelje prirode.

Manifestacija naziva "RADNA AKCIJA: Pokupi, okupi, kupi, upi, pi, pi", održava se uz potporu Grada Omiša te Općine Brela i Općine Zadvarje, uz odobrenje Hrvatskih šuma.

Iz Festivala Vruja ističu da će ovo biti prvi put da su se jedinice lokalne samouprave i institucije koje, barem na papiru upravljaju Vrujom, ujedinile s namjerom da urede uvalu, taj prirodni fenomen na granici makarske i omiške rivijere.

Događanje će započeti u 11 sati i 30 minuta, a kao i sve aktivnosti koje organizira Festival bespravne gradnje i devastacije prirode, i akcija za cilj ima upozoriti na pretjeranu betonizaciju obale i onečišćenje okoliša.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.