Hrvatski radio

Radio Split

13:16 / 20.05.2022.

Autor: TZ grada Splita

Aktivni način života uz "Tutta foecu"

TUTA FORCA

TUTA FORCA

Foto: TZ grada Splita / TZGS

Sportska manifestacija "Tutta forca" se ove godine prvi put održava u Splitu. Riječ je o jedinstvenom događanju u Hrvatskoj čiji je cilj promicanje aktivnog načina života, i uz to je od velikog značaja za turističku sliku naše zemlje. Projekt je organizirala poznata hrvatska trenerica Sanja Žuljević, a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita.


Tijekom čitavog svibnja na nekoliko atraktivnih lokacija u Splitu (gradske plaže, park šuma Marjan te park Sustipan) održavaju se besplatni treninzi za Splićane i njihove goste koji podrazumijevaju funkcionalne treninge, jogu, street dance, hip hop, nordijsko hodanje, trail trčanje, slobodno penjanje, SUP školicu, vožnju biciklima, meditacije te treninge za najmlađe. Uz trenericu Žuljević, vježbe drže certificirani treneri i instruktori, a uključiti se mogu svi koji to žele.

Raspored vježbi može se naći na službenoj stranici projekta www.tutaforca.com, te na stranici TZG Split www.visitsplit.com.

Manifestacija traje do kraja mjeseca, a središnje događanje održat će se 21. svibnja s početkom u 10 sati na plaži Bačvice. U čast Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode koji se obilježava 22. svibnja, provest ćemo takozvanu plogging akciju. Radi se o kombinaciji treninga (hodanja ili trčanja) i prikupljanja otpada što je u svijetu veliki trend. U ovu akciju, kojom želimo ukazati na važnost održivog razvoja, namjeravamo uključiti i osobe iz javnog života.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.