Hrvatski radio

Radio Split

Ante Zorica slavodobitnik Sinjske alke u Vukovaru

06.05.2017.

19:00

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz izravan prijenos na HRT-u održana je svečana Sinjska alka, koja se četvrti put u povijesti dugoj 302 godine održava izvan Sinja. U Vukovaru je cijeli državni vrh, a grad tjednima živi u znaku tog velikog događaja.

Ante Zorica slavodobitnik svečane Sinjske alke u Vukovaru. Osvojio je 8 punata. Danas mu je bilo 10. put da trči Alku! Istaknuo je kako je ponosan zbog toga što je osvojio vukovarsku alku u čast svim hrvatskim braniteljima.

Sinj i Vukovar gradovi su prijatelji, a to je prijateljstvo okrunjeno današnjim povijesnim događajem. Vukovar je prepun ljudi, procjenjuje se kako je oko 20 tisuća građana došlo pogledati alku iako ih je samo nešto više od 5 tisuća moći to učiniti iz gledališta uz alkarsku stazu. 

Na svečanoj Sinjskoj alki su bili i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, cijela hrvatska Vlada te brojni prijatelji Vukovara i Sinja. 

U razgovorima poslušajte što su izjavili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić te čelnici države- predsjednica, premijer, predsjednik Sabora, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac, član Predsjedništva BiH Dragan Čović i drugi....

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.