Hrvatski radio

Radio Split

Baldasar izgubio većinu u Gradskom vijeću

17.05.2016.

14:45

Autor: Rodoljub Jović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar - nakon izbacivanja iz SDP-a - izgubio je i podršku u Gradskom vijeću. Već prigodom usvajanja dnevnog reda dvodnevne sjednice, prve nakon odluke vrha SDP-a o raspuštanju splitske organizacije, bilo je jasno da Baldasar više ni u vijeću nema potrebnu većinu ruku.

Pokazalo se to prigodom usvajanja dnevnog reda kada je na prijedlog Milana Blaževskog iz vladajuće koalicije skinuta jedna točka. Bilježi Rodoljub Jović...

 

Prosvjed pred gradskomupravom

Dok se u Banovini održavala sjednica Gradskoga vijeća, pred zgradom se okupilo stotinjak građana. Kao pripadnici nekoliko gradskih udruga, iskazali su nezadovoljstvo radom gradskih vijećnika, a većinu zaposlenika uprave smatraju političkim uhljebima. Politička zapošljavanja, problemi s legalizacijom objekata na Marjanu , nedonošenje GUP-a , prozivanje gradonačelnikova savjetnika za komunalu - najvažnije su poruke sa skupa. Zbog svega toga, glavni organizator Nezavisna lista Dišpet, najavila je i izlazak na iduće lokalne izbore. Pripremio Ivan Perdijić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.