Hrvatski radio

Radio Split

Baldasar oduzeo ovlasti zamjenici Batarelo

23.01.2017.

11:03

Autor: Davor Marić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je sinoć splitski SDP odlučio da će dogradonačelnica Aida Batarelo biti kandidatkinja za splitsku gradonačelnicu na lokalnim izborima u svibnju, gradonačelnik Ivo Baldasar joj je danas oduzeo sve ovlasti.

Nakon što je sinoć Splitski SDP odlučio da će  Aida Batarelo biti kandidatkinja za  splitsku gradonačelnicu na  lokalnim izborima u svibnju  gradonačelnik Ivo Baldasar  joj je  danas oduzeo ovlasti zamjenice gradonačelnika.Batarelo je, kako je jutros izjavila novinarima, za tu odluku doznala dok se vozila automobilom.... Baldasar danas nije htio davati izjave  i medijima je poslao priopćenje koje prenosimo...

 

Priopćenje gradonačelnika Baldasara

"Zaključkom gradonačelnika, koji je stupio na snagu današnjim danom, uskraćuje se zamjenici gradonačelnika Aidi Batarelo obavljanje svih poslova koje joj je gradonačelnik Grada Splita povjerio, a sukladno važećem Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi.„Promjenom političkih okolnosti već je dulje vrijeme otežano operativno i radno obavljanje zadaća vezano za rukovođenje Gradom. Odgovornost za to je isključivo na SDP-u pa i na mojoj dosadašnjoj zamjenici koji su prouzrokovali ovakvo neodrživo stanje, nikako ne moja. Predugo sam tolerirao nemoguću situaciju i ovo je neminovan i, vjerujem, svima razumljiv poslovni potez iza kojeg nema nikakvih osobnih animoziteta.“ rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar.Sukladno zakonu, gradonačelnik može određene zadatke povjeriti svojim zamjenicima, a vlastitim izborom zamjenica Batarelo takve zadatke više nije u mogućnosti obavljati. Kao službeni protukandidat aktualnom gradonačelniku, njegova dojučerašnja zamjenica i formalno više ne zastupa politiku aktualne Gradske uprave ni gradonačelnika, a po čijim  ovlastima obavlja sve dnevne poslove i aktivnosti.Gradonačelnik  je kao najodgovornija osoba za upravljanje Gradom dužan osigurati nesmetan rad i koordinaciju gradskih službi na način koji će osigurati realizaciju projekata i ciljeva kojim je dobiveno povjerenje građana u tekućem mandatu, što će i nastaviti činiti zajedno sa svojim zamjenikom Goranom Kovačevićem. "

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Svi za Lećevicu

radionice