Hrvatski radio

Radio Split

Besplatni koncert zbora The Chapelwood Chancel u katedrali svetog Duje

23.09.2022.

09:49

Autor: Župa sv. Dujma, HRT

Zbor The Chapelwood Chancel

Zbor The Chapelwood Chancel

Foto: Privatna zbirka / Privatna zbirka

Cjelovečernji koncert zbora The Chapelwood Chancel (SAD) priređuje se u subotu, 24. rujna 2022. u 19.30 sati u katedrali sv. Duje u Splitu.


Američki zbor Chapelwood Chancel privukao je nacionalnu i međunarodnu pozornost posebnim bogoslužnim programima koje neprestano dijele na društvenim mrežama. Osim prigodnih bogoslužnih događanja pod vodstvom skladatelja, glazbenika i dobitnika Grammyja, Camerona Codyja, zbor redovito nastupa na cjelovečernjim koncertima tijekom cijele godine, nastupao je na raznim festivalima i dobitnik je brojnih nagrada. Ovog su proljeća predstavili novi album “The Symphony of Hymns”, a za uspješan kraj godine krenuli su na europsku turneju na kojoj će, uz Ljubljanu i Veneciju, 24. rujna nastupiti pred splitskom publikom u Katedrali sv. Duje s početkom u 19.30 sati.

Posjetiteljima će zasigurno pružiti nezaboravno iskustvo uz bogat sakralni program u suvremenim obradama, te jedinstvenog američkog gospela. Ulaz na koncert je besplatan.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.