Hrvatski radio

Radio Split

Biciklom od Praga do Podstrane

04.06.2020.

12:11

Autor: RS

Biciklom od Praga do Podstrane

Biciklom od Praga do Podstrane

Foto: - / -

Avanturist Mike Saran, investitor, filantrop i osnivač zaklade Sport2Life, vlasnik splitskog hotela Le Meridien Lav i veliki zaljubljenik u Hrvatsku, krenut će 7. lipnja na 1200 kilometara dug put biciklom - u desetak dana vozit će cestama i off road stazama Češke, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Mike Saran krenut će na biciklu iz Praga, provesti se kroz četiri europske zemlje te stići u Hrvatsku do svog hotela u Podstrani. Tijekom svoga putovanja će putem svojih društvenih mreža i društvenih mreža svojih poslovnih partnera i prijatelja te svoje zaklade Sport2Life, koju je osnovao s ciljem promocije zdravog i aktivnog života među djecom i mladima, predstavljati destinacije, ljude, bogatu povijest i kulturu Hrvatske u koju se doslovno zaljubio prije nekoliko godina. Svoj put planira završiti u Splitu i time na neki način službeno obilježiti početak ljetne 2020. sezone u hotelu Le Meridien LAV čiji je vlasnik od 2015. godine. Hotel je u ožujku ove godine bio zatvoren zbog situacije uzrokovane globalnom pandemijom, a ponovno će biti otvoren 15. lipnja 2020. neposredno prije Saranova dolaska u Split.

Saranova poručuje: Dođite u Hrvatsku, ovdje je sigurno i prelijepo – to je moja poruka i cilj ovog mog izazova. Hrvatska, a osobito Dalmacija, nude sve što suvremeni turist u ovom trenutku može poželjeti – predivna je destinacija s očuvanom obalom, možete je obići autom, biciklom, možete uživati u moru ili planinama, puna je izvrsnih adrenalinskih lokacija, ima vrhunsku gastronomsku i hotelsku ponudu, nalazi se u srcu Europe i vrlo je sigurna destinacija ove godine koja se uspješno obranila od globalne pandemije“ izjavio je Mike Saran najavljujući svoj poduhvat i dodao „Do sada sam ispred sebe postavio nekoliko izazova poput osvajanja najvišeg vrha Europe Mont Blanca, penjanje na vrh planine Fuji, sudjelovanja u najtežoj svjetskoj off road utrci Fiji Eco Challenge, no moram priznati da nikada do sada nisam osjećao ovoliko uzbuđenje. Puno je razloga, a jedan zasigurno jest i taj što ovaj izazov uključuje Hrvatsku u koju sam se zaljubio prvi puta kad sam „poslovno“ stigao i odlučio da će ona postati dio mog života. Radujem se sresti razne ljude na putu jer ljudima u Hrvatskoj gostoljubivost nije nepoznanica, a najviše se radujem nakon nekoliko mjeseci vidjeti i pozdraviti zaposlenike u svome hotelu LAV!“.

 

Na svom putu kroz Hrvatsku Saran će se zaustaviti i posjetiti neke od poznatih domaćih destinacija poput dvorca u Trakošćanu, slapova u Rastokama, Nacionalne parkove Plitvička jezera i Krka, gradove Zadar, Šibenik, Trogir te još neke od destinacija koje otkrije tijekom svoga puta. Sve to Saran će učiniti s jednim iskrenim ciljem: Želja mi je svima predstaviti koliko je Hrvatska lijepa zemlja. Ovdje poslujem već nekoliko godina i svaki put pronađem nešto što me iznova obraduje - od avanturističkih izazova koje ova zemlja nudi, preko predivne prirode do nevjerojatne gostoljubivosti ljudi koje slučajno srećeš tijekom putovanja i boravka u Hrvatskoj. Meni kao velikom ljubitelju sporta i izazova te ljubitelju adrenalina posebno zadovoljstvo čine brojne pustolovne i adrenalinske destinacije i lokacije. Želim da se oni koji nisu sigurni gdje ovoga ljeta putovati i odmarati uvjere kako je ovdje lijepo i sigurno, da odaberu Hrvatsku kao svoju destinaciju. Za mene su naravno Split i Dalmacija broj jedan!“.

Mike Sarana će na njegovom putu i kroz predstavljanje hrvatskih destinacija i ljepota pratiti i Hrvatska turistička zajednica svojim preporukama i savjetima, a sve kako bi ova nevjerojatna avantura što uspješnije završila.

„Zajedno s našim Predstavništvom u Češkoj, s velikim zadovoljstvom uključili smo se u ovaj hvalevrijedan poduhvat koji ćemo podržati i putem naših društvenih mreža koje prate brojni ljubitelji putovanja diljem svijeta. Češko tržište jedno je od naših top 10 emitivnih tržišta s kojeg, posebno u ovoj godini, očekujemo brojne posjetitelje. Vjerujem da će ovaj projekt u Češkoj, ali i u ostalim zemljama kroz koje će Mike Saran prolaziti dodatno skrenuti pažnju na Hrvatsku koja je u ovom trenutku jedna od najsigurnijih destinacija za odmor na Mediteranu“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Svoje putovanje Mike Saran započinje 7. lipnja iz centra Praga, a njegov ulazak u Hrvatsku očekuje se 12 lipnjaDolazak na krajnju destinaciju, u hotel Le Meridien LAV planiran je desetak dana nakon polaska iz Pragano i sam Saran upozorava kako je moguće i koji dan kasnije jer kaže: „… pod uvjetom da me Hrvatska ne osvoji svojim ljepotama i izazovima te odlučim posjet ili boravak na nekim destinacijama produžit za nekoliko dana“.

Ovaj nevjerojatan poslovno-sportski izazov moguće je svakodnevno pratiti na službenim instagram profilima Mike Sarana i zaklade Sport 2 Life  Hrvatska 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.