Hrvatski radio

Radio Split

Blagdan Velike Gospe: obavijest hodočasnicima i vozačima

14.08.2018.

08:50

Autor: Vesna Relić

Blagdan Velike Gospe: obavijest hodočasnicima i vozačima

Blagdan Velike Gospe: obavijest hodočasnicima i vozačima

Foto: - / -

U povodu hodočašća uoči blagdana Velike Gospe 14/15. kolovoza 2018. godine i održavanja središnje vjerske svečanosti 15. kolovoza 2018. očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama:

Prema dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika kretati će se iz smjera Splita i Solina, cestama LC 6253 i D1, iz smjera Imotskog cestom D60, kao i iz smjera Vrlike cestom D1, iz smjera Bosne i Hercegovine cestom D219, iz smjera Muća cestom D56 preko Sutine, te iz smjera Šestanovca i Blata na Cetini cestama LC 6150 i ŽC 6260.

Vozačima se zabranjuje prometovanje županijskom cestom ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) 14/15. kolovoza 2018. od 20 sati (osim za vozila stanara), te ih se upućuje na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje). Svi vozači biti će preusmjeravani na državnu cestu D1 (brza cesta Solin-Klis).

Prometnicama kojima se kreću hodočasnici vozači trebaju voziti oprezno i usporeno, pozvani su da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju, te upute i zapovjedi policijskih službenika na terenu.  

Vozačima u tranzitu sugerira se da u navedene dane koriste alternativne prometnice, a svima općenito da  na dan blagdana Velike Gospe 15. kolovoza izbjegavaju vožnju državnom cestom D1 kroz grad Sinj.

Hodočasnike se upozorava na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice),  te ih se upućuje da se kreću isključivo predviđenom trasom kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.