Hrvatski radio

Radio Split

Bogati umjetnički programi za Božić u Imotskom

22.12.2021.

12:00

Autor: HRT Radio Split

Božić u Imotskom

Božić u Imotskom

Foto: POU Imotski / POU Imotski

U Imotskom se za Božić i Novu godinu priređuju dva velika kulturna programa. Hrvatski puhački orkestar - Gradska glazba Imotski održat će na trgu kod spomenika Tina Ujevića koncert u srijedu 29. prosinca (srijeda) u 11 sati, a prije toga, ususret Božiću, u imotskoj kino dvorani u četvrtak 23. prosinca u 19 sati Grad Imotski i Pučko otvoreno učilište organiziraju bogati književni, glazbeni i likovni program.

Tradicionalni božićni program upriličit će se prigodnim božićnim pjesmama koje će izvesti Klapa Galluna i Iva Ljubičić u solo izvedbi, pod nazivom: „Svim na zemlji, mir, veselje!“

Božić je dan rođenja Isusa Krista iu našem narodu predstavlja najljepši i jedan od najvažnijih kršćanskih blagdana pa će se recitalom „Tiha noć“, obuhvatiti najljepše božićne pjesme poznatih autora božićnog, umjetničkog nadahnuća, a recital izvode Božena Pandža, Mislava Jonjić, Iva Ljubičić i Matea Mustapić, članice Udruge s. Marije od Presvetog Srca.

Izbor teksta za recital odabrala je i pripremila Mislava Jonjić.

U sklopu programa bit će upriličena božićna skupna izložba imotskih slikara, umjetnika, nadahnutih tematskom božićnom inspiracijom, pod naslovom „Božić u srcu“, a izlažu: S. Marija od Presvetog Srca – Anka Petričević, Ante Ljubičić Car, Josipa Jelavić, Karlo Medvidović, Dalia Grančić, Julija Stapić, Josip Petričević, Augustin Kujundžić Ago, Vesna Ujević, Valerija Bjelobradić, Maja Perić i Antonija Gudelj.

Izložbu će proglasiti otvoreni gradonačelnik Grada Imotskog i saborski zastupnik Ivan Budalić.

Voditeljica programa je Božena Pandža.

Oblikovanje plakata i kataloga kao i uređenje pozornice pripremila je i uredila Antonija Gudelj.

Tekst iz kataloga o izložbi autorice Antonije Gudelj interpretirat će Valentina Žužul.

Pokrovitelji programa su: Grad Imotski i Splitsko-dalmatinska županija.

Program će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

„Radujemo se svoju dolasku u našem Gradu Imotskom da zajedno podijelimo radost Božića i rođenja Isusa Krista na dostojan i dostojanstven način kako bi se kulturnim, prigodnim programom izdigli iz svakodnevnice koja nas pritišće i otvorili svoja srca Bogu po kome je sve stvoreno“, riječi su Savjetnice za kulturu Grada Imotskog, profesorice Branke Buljan, koja o božićnom programu kaže:

Branka Buljan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.